Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Δεν πήγε καλά το ΚΑΠ, θα πάει το ΠΑΑ;

Μόνιµη επωδός για τη Βάθη στα αιτήµατα των παραγωγών για µείωση φορολογίας και κόστους παραγωγής, οι αναφορές περί αναζήτησης δηµοσιονοµικού χώρου που θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Κάπως έτσι, απαντήθηκε από τον Μαυρουδή η έκκληση του πρόεδρου του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου να αφαιρεθούν από τη φορολογία η βασική ενίσχυση και οι συνδεδεµένες, ενώ για το πετρέλαιο η λύση που αναζητείται θα είναι στη λογική της επιδότησης του και όχι της οριζόντιας µείωσης της τιµής. Στη συνάντηση πάντως, προσφέρθηκαν κακά µαντάτα για µειώσεις έως και 40% στον β’ πυλώνα.

48_12

Agronews

207
0

Υβρίδια

-∆εν είναι και Ευαγγέλιο τα νοµικά κείµενα της ΚΑΠ που παρουσίασε ο απερχόµενος Επίτροπος Χόγκαν, λέει ο νυν υποψήφιος, ο οποίος δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις στην πρώτη ακρόαση του Ευρωκοινοβουλίου για να επισφραγιστεί το χρίσµα.

-Ο Συνήγορος του Πολίτη αν µη τι άλλο επιβεβαίωσε µε εµπεριστατωµένη έκθεση για τις ενισχύσεις στον πρωτογενή τοµέα, τα κακώς κείµενα στο βασίλειο της ∆ανιµαρκίας που φέρνουν λάθη και παραλείψεις που στερούν δικαιώµατα και επιδοτήσεις από τους αγρότες.

-Άµεση ολοκλήρωση των αξιολογήσεων στις επενδυτικές προτάσεις των Σχεδίων Βελτίωσης και πληρωµές των δικαιούχων ακόµη και πριν την εκπνοή του 2019, υποσχέθηκε η ηγεσία της Βάθη. Λέτε;

Από τη µια τσέπη

Τώρα πόσο καλό είναι να λες στον αγρότη που είναι στεγνός από ρευστότητα ότι η ∆ΕΗ, που αρχικά σου αύξησε το ρεύµα, σου δίνει παράταση για να ρυθµίσεις τις οφειλές σου, περιµένοντας να πάρεις στα µέσα του Οκτώβρη την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, για να µπορείς να πληρώσεις την πρώτη δόση από την 1η Νοεµβρίου... 

Εννιάµιση εβδοµάδες

Μεγάλες προσδοκίες έχει δηµιουργήσει το υπουργείο της πλατείας για το κυοφορούµενο νοµοσχέδιο συνεταιρισµών, που προαναγγέλλεται µε κάθε ευκαιρία και θα καταθέτει.. άγνωστο πότε. Κρίσιµη παράµετρος, λέει ο Σκρέκας, η ενοποίηση των αγροτών σε µεγάλα συνεργατικά σχήµατα και η αποµάκρυνση από τις παθογένειες του παρελθόντος.

Παγόβουνο

Πλην µίας ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας, δεν υπάρχει λέει ενδιαφέρον από τις άλλες για δραστηριοποίηση στον πρωτογενή τοµέα. Αυτό µεταφέρθηκε σε παραγωγούς της κεντρικής και βόρειας Ελλάδα από την ηγεσία του υπουργείου της πλατείας. Φρένο και στο αίτηµα για προαιρετική ασφάλιση έστω για κάποιες καλλιέργειες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία