BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Σύντομο ανέκδοτο οι ιδιώτες στον ΕΛΓΑ

Όπως το ανέκδοτο µε τον Τοτό, η αναλογιστική µελέτη στον ΕΛΓΑ και η είσοδος των ιδιωτών στην ασφάλιση των αγροτών. Όταν ακούς τον υπουργό της πλατείας να λέει ότι ευελπιστεί η συζήτηση για το θέµα να µορφοποιηθεί µέσα στο πρώτο εξάµηνο του 2020, καταλαβαίνεις για πόσο ακόµα δρόµο µιλάµε. Βέβαια για τον αγρότη πρόσθετα κόµιστρα θα φέρει. Κατά τα λοιπά, από θεωρία ο Μαυρουδής παίρνει άριστα, όταν µιλά για ένα σύστηµα γεωργικών ασφαλίσεων που θα απαντά µε ταχύτητα αποζηµιώσεων, εσωτερική δικαιοσύνη των ασφαλίσεων.

48_19

7
0

Υβρίδια

    «Ο αγρότης είναι το θύµα και όχι ο θύτης. Η γεωργία απορροφά διοξείδιο του άνθρακα, δεν εκπέµπει. Αν θέλουµε να συνεχίσουµε την παραγωγή τροφής στην Ευρώπη, πρέπει να την ενισχύσουµε.», είπε ο πρώην υπουργός της πλατείας σε εκδήλωση για την κλιµατική αλλαγή στην Καλαµάτα.

    Ούτε µία λέξη κατά τον Βαγγέλη (πρώην υπουργό της πλατείας) δεν είπε ο Μαυρουδής για την γη υψηλής παραγωγικότητας που πλήττεται από το άρθρο 24, που κάποιες εξ’ αυτών είναι συνδεδεµένες µε επιδοτήσεις.

    «Μήπως πίσω από αυτές τις ρυθµίσεις κρύβονται κάποια συµφέροντα; Θα τα δούµε στην πορεία υλοποίησης των Σχεδίων Βελτίωσης αλλά και των επενδύσεων», λέει µε τόνο.

Μία µπρίζα

Καλή η αυτοπαραγωγή ενέργειας των αγροτικών µονάδων από ΑΠΕ αλλά µέχρι ένα σηµείο, λέει ο Βαγγέλης (πρώην υπουργός της πλατείας) µε αφορµή την τροπολογία βουλευτών Ν∆. Ανεβάζοντας στο 75%, χωρίς που θα στηρίξουν την αύξηση, υπάρχει κίνδυνος σοβαρός να γείρει η δραστηριότητα προς την παραγωγή ενέργειας.

   

Πανηγυρικός

Μήπως ο πανηγυρικός για το θέµα της πανώλης των χοίρων που βρίσκεται µόλις 1,2 χιλιόµετρα από τα ελληνοβουργαρικα σύνορα, να κοπάσει; Γιατί κάπως έτσι την είχαν πάθει στην πλατεία Βάθη στο παρελθόν µε την γρίπη των πτηνών και µε το που εισέβαλε στη χώρα υπήρχε καθηµερινά και ένα δελτίο καταγραφής κρουσµάτων...

   

Αναµείνατε

Το θέµα της επιστροφής φθηνού αγροτικού πετρελαίου αν µη τι άλλο έχει δηµιουργήσει προσδοκίες στους αγρότες,
που περιµένουν πως και πώς να ακούσουν κάτι παραπάνω από τα χείλη του πρωθυπουργού. Πάντως από τη συνάντηση που είχε ο Μάξιµος (έδωσα τη µάχη στο γάλα) µε το Μαυρουδή, αυτό που βγαίνει είναι 
φέτος να µην περιµένουν

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία