Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Με δείκτη προστασίας από το δημόσιο ο ΕΛΓΑ

Απετάξω τω σατανά; Απεταξάμιν!

48_46

684
0

Τα  35 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό ∆ηµόσιο στον ΕΛΓΑ έκαναν...φασαρία, σε εσωτερικά ακροατήρια, όµως ο αγροτικός κόσµος περιµένει µε αγωνία το νέο ασφαλιστικό κανονιστικό πλαίσιο του οργανισµού, προκειµένου να δει τι τον συµφέρει στο άστατο κλιµατολογικό περιβάλλον που διαµορφώνεται. Μπορεί η αναλογιστική µελέτη της προηγούµενης και προ... προηγούµενης κυβέρνησης να µην έγινε ποτέ. Όµως το πόρισµα της Οµάδας Εργασίας του Μαυρουδή, που αναµένεται οσονούπω κάτι θα δείξει. Αρκεί να µην είναι µόνο θεωρία και να µην περιλαµβάνει υπο... οµάδες εργασίας, για νέες µελέτες κλπ, κλπ.

Υβρίδια

Σε τροχιά κανονικότητας επιστρέφει σταδιακά, φέτος, η αγορά µηδικής στη χώρα, µε τις τιµές να έχουν φτάσει την περίοδο αυτή στα 14 λεπτά το κιλό. Τι µεσολάβησε και οι καλλιεργητές είδαν πάλι… φως;

Πρώτον, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου αποθέµατα στις αποθήκες. ∆εύτερον, οι κτηνοτρόφοι πιάνουν επιτέλους καλύτερη τιµή στο αιγοπρόβειο γάλα και τους άνοιξε η όρεξη να επενδύσουν στη διατροφή των κοπαδιών τους, αυξάνοντας τη ζήτηση για µηδική.

Τρίτον, από την καλλιέργεια άρχισαν να αποχωρούν οι «αλεξιπτωτιστές», που είχαν παρεισφρήσει για την επιδότηση της βιολογικής και όταν είδαν ότι δεν συµφέρει, την έκαναν µε ελαφρά πηδηµατάκια, αποσυµπιέζοντας την αγορά από τις επιπλέον ποσότητες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία