BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Χωρίς πανηγύρια, αλλά πανηγυρικά το 35% ΕΛΓΑ

Εν µέσω ενός περίεργου καλοκαιριού, και ενώ ο αγροτικός κόσµος που βιώνει πέραν της πανδηµίας και ακραία καιρικά φαινόµενα, αναζητά κάποιες ενδείξεις ότι τα πράγµατα θα φτιάξουν και δεν θα είναι συνεχώς σε µία κατάσταση αβεβαιότητας για τη βιωσιµότητα της εκµετάλλευσής του.

argosxolo

10
0

Χωρίς σχόλιο, το ότι λίγες µέρες πριν τον ∆εκαπενταύγουστο, και µετά και τη φονική νεροποντή στην Εύβοια, αλλά και την επέλαση προηγουµένως της «Θάλεια» σε άλλες παραγωγικές περιοχές, πιστώθηκε το υπόλοιπο 35% των αποζηµιώσεων ΕΛΓΑ για τις ζηµιές του 2019.

«Θάλεια»

«Έχουµε ένα κράτος που έχει στο περιθώριο τον αγρότη... Covid 19, έλλειψη εργατών µειωµένος τουρισµός, ρωσικό εµπάργκο, παγετός και βροχές, αυξηµένο το µεροκάµατο των Αλβανών, εκµετάλλευση από τις βιοµηχανίες, συµπύρηνο χωρίς τιµή. Προβλήµατα που διαλύουν τον Έλληνα αγρότη». Χείµαρρος το σχόλιο ροδακινοπαραγωγού µετά και τη «Θάλεια».

   

Πακιστάν

Σε κανά δίχρονο, και βλέπουµε, που θα ‘ρθει η αναµόρφωση του ΕΛΓΑ, πόσες άραγε ακραίες και άκαιρες βροχοπτώσεις ή άλλα αίτια που δεν αποζηµιώνονται από τον παρόντα κανονισµό θα µεσολαβήσουν; Τι κι αν ζητάνε οι ροδακινοπαραγωγοί Ηµαθίας και οι απανταχού πληγέντες βοήθεια και στρεµµατικές ενισχύσεις. Μόνο κανά πακέτο εξόφλησης 35%.

   

Καρβουνιάρης

«∆υστυχώς τους γεωργούς τους έχουν γραµµένους, δεν καταλαβαίνουν από πανδηµία, ούτε αν έχουν δουλειές, αν είναι Αύγουστος ή αν από νέοι γεωργοί έγιναν παππούδες περιµένοντας ένα πρόγραµµα.». Ένα από τα πολλά σχόλια αγροτών επί της απόφασης του ΕΛΓΟ να καλέσει στα θρανία τους Νέους Αγρότες του 2017, εν καιρώ e-εκπαίδευσης.

Μαζί µε τους αγρότες που αγωνιούσαν για την εκκαθάριση των χρωστούµενων 2019 του ΕΛΓΑ, έντονες πιέσεις ασκήθηκαν και από βουλευτές της επαρχίας που µετέφεραν τα µηνύµατα από την ύπαιθρο.

 Μπορεί η φετινή ∆ΕΘ να ακυρώνεται λόγω πανδηµίας, αφήνοντας «µαύρη τρύπα» περί τα 50 εκατ. στην τοπική οικονοµία της Θεσσαλονίκης, όµως οι εξαγγελίες της κυβέρνησης θα γίνουν, σε στενό...κύκλο και χωρίς πολλές φανφάρες.

 



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία