Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Το 7χίλιαρο θα έρθει πριν το εµβόλιο Covid 19;

Μια σειρά από µέτρα µε κίνητρα ελκυστικά για τον παραγωγό, περιγράφει η αρµόδια ∆ιεύθυνση για τις Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας, σε ερώτηση του Μάξιµου (σ.σ έδωσα τη µάχη στο γάλα).

48_51

341
0

Όµως ο Θεσσαλός βουλευτής της Ν∆ επιµένει ότι ουδεµία αναφορά γίνεται στην ερώτηση του για κίνητρα που πρέπει να δοθούν επιπλέον σε πολύτεκνους αγρότες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Αν και στην απάντηση δεν υπάρχει καµία αναφορά σε µέτρα υπέρ των πολύτεκνων αγροτών, εντούτοις προαναγγέλλονται ενδιαφέροντα µέτρα, η υλοποίηση των οποίων θα έχει θετικό αποτύπωµα στον πρωτογενή τοµέα από καρούλια µέχρι αρµεχτήρια, παραδέχεται ο Μάξιµος.

Το 7χίλιαρο ανά γεωργό και έως 50.000 ευρώ ανά µικροµεσαία επιχείρηση που ανασύρεται από το υπουργείο της πλατείας δια πάσαν νόσον από τις διαθέσιµες πιστώσεις του ΠΑΑ και θα... δοθεί όπως υποστηρίζεται «κατόπιν αξιολόγησης των αναγκών και κατηγοριοποίησης των επιλέξιµων δικαιούχων µε αντικειµενικά και αµερόληπτα κριτήρια», µέχρι 30/06/2021, θα έρθει πριν την ενίσχυση στους αιγοπροβατοτρόφους; Θα είναι δηλαδή κατά τον µοντέλο «ενισχύω το γάλα» για τη «ζηµιά στο κρέας»; Για την ώρα, και οι Έλληνες αγρότες, υπόκεινται σε πιέσεις ρευστότητας που η πανδηµία ήρθε για να τις κάνει ακόµη πιο έντονες.

Ψεκάστε

Στο ίδιο έργο θεατές για µία ακόµη χρονιά, µε το δάκο να κάνει επέλαση στους ελαιώνες, και παραγωγούς και φορείς να διαµαρτύρονται για την κακοδιαχείριση και την ελλιπή εφαρµογή δακοκτονίας. Κατά τα λοιπά µιλάµε για στρατηγική ποιότητας. Στη Λακωνία στην περιοχή των Κροκέων µιλούν για ζηµιά ως 40% αν δεν γίνουν εγκαίρως οι ψεκασµοί.

Βουτιές

Θερινή ραστώνη και στο υπουργείο της πλατείας. Πέραν του ευχαριστήριου τηλεφωνήµατος του Μαυρουδή, στον Αµερικανό πρέσβη για την εξαίρεση των ελληνικών τυριών από την λίστα δασµών Τράµπ. Καταιγισµός (λέµε τώρα), για τις έκτακτες ενισχύσεις για αιτήσεις στα σπαράγγια, τις λαϊκές, την ΚΥΑ για τον Αναπτυξιακό, και τη ∆ιεπαγγελµατική Αυγού.

Αγριόχοιροι

Τίποτα δεν σταµατά τους αγριόχοιρους που αφανίζουν καλλιέργειες στο πέρασµα τους. Σε απόγνωση οι αγρότες που ζητούν να αλλάξει ο άµεσα ο κανονισµός ΕΛΓΑ (λέµε τώρα), και να υπάρχει ένα πλαίσιο αποζηµίωσης για ζηµιές λόγω επιδροµών από αγριογούρουνα και να επιδοτούνται έως 100% για ηλεκτροφόρα περίφραξη. Πες το κι έγινε...

«Θα υπάρξει κι από ποιο χρηµατοδοτικό εργαλείο του ΠΑΑ η ενίσχυση των καρπουζοπαραγωγών που υπέστησαν απώλεια εισοδήµατος, λόγω µεταβολών στις διεθνείς αγορές από την πανδηµία;» ρωτά ο Μάξιµος. Απάντηση;

Άλλα ζητάµε και άλλα απαντάει ο υπουργός Βορίδης, λέει η Λαρισαία βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Λιακούλη, αναφορικά µε το θέµα συµψηφισµού οφειλών ασφαλιστικών εισφορών αγροτών µε ποσά αποζηµιώσεων που τους οφείλει ο ΕΛΓΑ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία