BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ολονυχτία επί Φίσλερ θύμισε η Σύνοδος για την ΚΑΠ

Αυτό να ανοίξετε όταν γίνω πρωθυπουργός!

48_59

19
0

Από τη ριζοσπαστική µεταρρύθµιση της ΚΑΠ επί Επιτρόπου Φίσλερ που αποσυνέδεσε τις ενισχύσεις από την παραγωγή και έβαζε τέλος στα «βουνά βουτύρου» και τις «λίµνες κρασιού» και διοχέτευε µέρος της στήριξης προς την αγροτική ανάπτυξη (β’ πυλώνας), έχει να καταγραφεί ολονυχτία σε Συµβούλιο Υπουργών Γεωργίας. Βέβαια, όχι ότι ελήφθησαν οι τελικές αποφάσεις για το νέο πλαίσιο που θα εκκινήσει ως φαίνεται το 2023, αλλά προκειµένου να κερδηθεί ο χαµένος χρόνος σε µια σειρά κανονισµών που καθυστέρησαν λόγω πανδηµίας. Πάντως όπως όλα δείχνουν θα υπάρξουν και νέα ξενύχτια για συµβιβασµούς επί των περιβαλλοντικών απαιτήσεων.

Υβρίδια

  «Ριγµένοι» από τον Μαυρουδή εµφανίζονται οι παραγωγοί λεβάντας. Όπως αναφέρουν, είναι από τους ελάχιστους που δεν έλαβαν ενίσχυση λόγω κορωνοϊού, παρότι η αγορά του ελαίου έχει υποστεί τεράστιες απώλειες.

 Φορείς από τη ∆υτική Μακεδονία και τη Θράκη, που επένδυσαν στην καλλιέργεια, είναι σε ανοικτή γραµµή, για να συναντήσουν τον υπουργό και να του παραθέσουν το αίτηµά τους και σχετικά στοιχεία, διότι η ζήτηση έπεσε στα τάρταρα, πιέζοντας τις τιµές ακόµη και κάτω από τα 40 ευρώ το κιλό.

 Ως αποτέλεσµα, κάποιοι αγρότες που είχαν βάλει την καλλιέργεια στα Σχέδια Βελτίωσης, καθώς έδινε και κάποια µόρια, έχουν παγώσει τα πλάνα τους και το σκέφτονται δύο φορές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία