BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Συνειδητά ή εκ παραδροµής τα δολώµατα;

Για το λάδι ρωτήστε µε ό,τι θέλετε, για το γάλα στο φίλο µου τον Νικήτα!

16_18

17
0

Με την πολλά υποσχόµενη ΕΘΕΑΣ και τις έριδες που έχει προκαλέσει µεταξύ συνεταιριστών και αλεξιπτωτιστών, δηµιουργούνται πολλά ερωτήµατα για τη φύση του νέου συνεταιριστικού νόµου 4673/2020, για τα µέλη-συνεταιριστές, τα µέλη-επενδυτές και τα «δολώµατα». Αλήθεια, η διάταξη του άρθρου 9, σύµφωνα µε την οποία, ένα µέλος µπορεί να αγοράσει µερίδα ή µερίδες άλλου µέλους ή µελών, µε αποτέλεσµα ένα µέλος να εµφανίζεται µε δέκα µερίδες και δέκα ψήφους, έχει θεσπιστεί συνειδητά από τον νοµοθέτη ή από παραδροµή; Γιατί τότε η διάταξη του άρθρου 12, ότι κάθε µέλος-συνεταιριστής, διαθέτει µια ψήφο στη γενική συνέλευση είναι απλά για... ξεκάρφωµα. 

 

Υβρίδια  

Τι κι αν η εγχώρια τευτλοκαλλιέργεια οδηγείται σε εγκατάλειψη, η ανησυχία των αρµοδίων έγκειται στο ότι το εργοστάσιο φέτος δεν θα καταφέρει να παράξει ζάχαρη εξαιτίας των πολλών προβληµάτων που υπήρχαν στις µηχανολογικές υποδοµές.  

«Ο κ. Καραθανάσης είναι ο µόνος που δεν ευθύνεται», φέρεται να είπε σε τηλεοπτικό σταθµό της συµπρωτεύουσας ο Άδωνις... προβλέποντας ότι τα 2021 θα ανάψουν τα φουγάρα της ΕΒΖ.  

Τώρα, αν οι παραγωγοί τεύτλων θα πειστούν στα κελεύσµατα του υπουργού να δουν το δέντρο (καλλιεργητική χρονιά του 2021) και όχι το δάσος (2020 που υπήρξαν τόσα προβλήµατα), θα φανεί από τις νέες σπορές το αµέσως επόµενο διάστηµα. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία