BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

∆εν σηκώνονται αυτοί που στρογγυλοκάθισαν

Για να µην λένε ότι δεν υπάρχει συνέχεια στην αγροτική πολιτική!

48-agrenda

7
0

Κάποιοι τελικά δεν θα... σηκωθούν από τον καναπέ αφού κι ο Σπήλιος δεν θέλει να σπάσει αυγά από φέτος αναφορικά µε το θέµα των ιστορικών δικαιωµάτων, και το τέλος µιας κατάστασης που σήκωνε επί έτη ανισοµέρειες στον τρόπο καταβολής των ενισχύσεων και γαλούχησε γενιές «αεριτζήδων». Μην µας υποτιµάτε, λένε οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που ζητούν από το 2021 κατάργηση των ιστορικών. «Επικράτησε απ’ ότι φαίνεται η λογική ότι δεν πρέπει να θιγούν για ακόµα µία χρονιά όσοι παίρνουν αέρα λεφτά, γιατί έχουν συνηθίσει κι έχουν σχεδιάσει τη ζωή τους, σύµφωνα µ’ αυτά!», τονίζουν µε νόηµα.

 

Υβρίδια

  Μεσούσης της πανδηµίας µεγαλώνει διαρκώς η λίστα των κλάδων του πρωτογενούς που ασφυκτιούν από τους περιορισµούς που θέτουν τα lockdown και τις πιέσεις του εµπορίου, όπως καταγράφεται στους µειωµένους τζίρους και στα διαρκή αιτήµατα στήριξης.

 Η covid 19 βάζει δύσκολα για δεύτερη χρονιά και στο ελληνικό κρασί. Όπως έλεγε ο οινοποιός και πρόεδρος της ΕΝΟΑΒΕ Στέλιος Μπουτάρης, η µεσοσταθµική κάµψη φέτος υπολογίζεται στο 25%, αλλά για τα µικρά οινοποιεία ίσως ξεπεράσει το 50%-60%.

 Κι αυτό γιατί τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν πρόσβαση στη λιανική που κρατήθηκε λίγο, οπότε στηρίζονται στην εστίαση και τον τουρισµό, δύο κλάδους που περιµένουν «εµβόλιµες» βοήθειες.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία