BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Καινοτομία, εμπλουτισμός σιτηρέσιου με... πέτρες

Αλήθεια, τι αλλάζει τώρα που παραιτήθηκε η Γεωργία Μπόκα;

48_129

223
0

Πονάει ο κτηνοτροφικός τοµέας µε τους παραγωγούς να χτυπούν διαρκώς καµπανάκια. Καθηµερινό φαινόµενο οι σφαγές κοπαδιών ελλείψει σιτηρεσίου. «Ενθουσιάστηκα µόλις διάβασα για το 1,5 ευρώ για εµπλουτισµό σιτηρεσίου! (σ.σ για αναφορές προέδρου ΟΠΕΚΕΠΕ από τη Λέσβο). Είναι απίστευτες οι προσφορές που µας δίνονται! Σε συνδυασµό µάλιστα µε τα 6 ευρώ ανά στρέµµα για µείωση της περιόδου βόσκησης, έχω πληµµυρίσει από ευτυχία! ....Όσο όµως οι ενισχύσεις παραµένουν υποσχέσεις, τόσο τα ζώα θα υποσιτίζονται. Αυτή τη στιγµή έχει ήδη αυξηθεί η περίοδος βόσκησης και τα ζώα τρώνε και τις πέτρες!», σχολιάζει ένας κτηνοτρόφος.

Υβρίδια

  • «Mε την απόφαση του ΣτΕ κανένα εργοστάσιο της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν µπορεί να εξάγει ελιές «Kalamata Olives», παρά µόνο ο νοµός Μεσσηνίας.
  • Αντίθετα, οι άλλες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αίγυπτος, Τουρκία, Μαρόκο, Χιλή) µπορούν ελεύθερα να εξάγουν ελιές µε το όνοµα «Kalamata Olives».
  • «Το πρόβληµα σήµερα το βιώνει ο εξαγωγικός τοµέας, αλλά σε µικρό χρονικό διάστηµα θα φτάσει και στον παραγωγό», λένε µεταξύ άλλων πέντε συνεταιρισµοί µε µεγάλο αντίβαρο στην εγχώρια παραγωγή Καλαµών, που ζητούν την παρέµβαση του υπουργού της πλατείας. Τουτέστιν, διαµάχης συνέχεια.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία