BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Άρχισαν οι γκρίνιες για τους νέους

Κι αν χρειαστεί για τα αχλάδια του Τυρνάβου αλλάζουμε και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

48_131

314
0

Σε χρόνο ρεκόρ οι πρώτες αξιολογήσεις για τους Νέους Αγρότες σε πάνω από τις µισές περιφέρειες της χώρας και ήδη άρχισαν σε κάποιες από αυτές τα παράπονα για κοµµένους ελλείψει κονδυλίων. Στους διαµαρτυρόµενους και η Κρήτη, που καταγγέλλει περιπτώσεις υποψηφίων σε άλλες περιφέρειες που εντάσσονται στο πρόγραµµα ακόµη και µε µόλις 52 µόρια, ενώ σε άλλες περιοχές δεν φτάνουν ούτε τα 68 µόρια. Πάντως η εκλογολογία γεννά προσδοκίες για αύξηση του µπάτζετ των 520 εκατ. ευρώ µέσα από µετακίνηση κονδυλίων από προγράµµατα που δεν έτρεξαν ή δεν θα προλάβουν να προκηρυχθούν.

ΥΒΡΙΔΙΑ

  • Τα διαπιστευτήριά της στο οινόφιλο κοινό έχει καταθέσει ήδη η Ξηρή Μαυροδάφνη Κεφαλονιάς, η οποία, όπως όλα δείχνουν, παίρνει και το δρόµο για την αναγνώρισή
    της ως ΠΟΠ, µε ξεκάθαρη αναφορά στο νησί του Ιονίου.
  • Οι εξαιρετικές δουλειές που καταθέτουν µε τη µορφή συγκεκριµένων ετικετών οι οινοποιοί του νησιού, θα µπορούσε να αποτελέσουν το καλύτερο εισιτήριο για την ένταξη του προϊόντος στη ζώνη ΠΟΠ της Κεφαλονιάς.
  • Ήδη το θέµα απασχόλησε την τελευταία συνάντηση του Συνδέσµου Οινοποιών Κεφαλονιάς µε τον διευθυντή του τµήµατος Αµπέλου και Οίνου του υπουργείου να παροτρύνει τα µέλη του Συνδέσµου για την κατάθεση φακέλου. Ίδωµεν!
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία