BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ο αγροτικός τομέας πατάει σε πάγο που λιώνει

Στην Πάρο και στη Νάξο, τον αέρα μου ν' αλλάξω!

48_136

223
0

Πάρτε το αλλιώς τώρα, γιατί ο αγροτικός τοµέας πατάει σε πάγο που λιώνει, λένε προς τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών, δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές αγροτικές οργανώσεις (Via Campesina- ECVC, European Milk Board -EMB), που εκπροσωπούν καλλιεργητές και γαλακτοπαραγωγούς. Οι υπογράφοντες κατηγορούν το ισχύον status quo της γεωργικής πολιτικής της ΕΕ, που ευνοεί «φθηνά προϊόντα και φθηνές εξαγωγές, µεγάλη απελευθέρωση του εµπορίου και εσωτερική απορρύθµιση». Ζητούν ορθή αναλογία τιµών παραγωγού και κόστους και κατακρίνουν τον τρόπο που διαµορφώθηκαν η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συµφωνία και η στρατηγική «Από το αγρόκτηµα στο πιάτο».

ΥΒΡΙΔΙΑ

  • Οι Ισπανοί βρήκαν πώς θα το κάνουν µε το κρασί. Ανέθεσαν σε συµβουλευτική την εκπόνηση µελέτης και τώρα η ∆ιεπαγγελµατική της χώρας µαζί µε την κυβέρνηση θα εφαρµόσουν το σχέδιο για αύξηση της παραγωγής. Όχι µόνο µε όρους όγκων αλλά και υπεραξίας. Τουτέστιν ακριβών εξαγωγών.
  • Εµείς εδώ, χτυπάµε καµπανάκια κινδύνου και επαιτείας, υπογραµµίζοντας τη χρόνια απορρύθµιση του κλάδου και τον αθέµιτο ανταγωνισµό που υφίσταται.
  • Κατά τα λοιπά, από τον ∆εκαπενταύγουστο και µετά περιµένουµε την έλευση της οινογαστρονοµικής ελίτ (33 οινοχόοι) στην χώρα µας, για απευθείας γνωριµία µε τον ελληνικό αµπελώνα. Κάτι είναι κι αυτό!

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία