BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Μετά το Alert για παγετό αμέσως δήλωση ζημιάς

Νομίζω πως τσάμπα περιμένουμε!

48_162

532
1

«Με την εφαρµογή που θα ενηµερώνει ένα τριήµερο πριν ότι θα πέσει παγετός, θα πηγαίνουµε πριν εµφανιστεί το φαινόµενο να καταθέτουµε τη δήλωση ζηµιάς στον ΕΛΓΑ», σχολιάζουν αγρότες στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι στην πλειονότητα τους δεν διαθέτουν µέτρα ενεργητικής προστασίας. Αν µη τι άλλο, το νέο προγνωστικό εργαλείο που παρουσιάστηκε πανηγυρικά από τους επιτελείς της πλατείας Βάθη, αποτελεί ένα σηµαντικό βήµα και φιλοδοξεί να µειώσει ζηµιές και κόστη για αγρότες και πολιτεία. Ζητούµενο, βέβαια, η διάχυση του και η συνδυαστική κάλυψη µε λύσεις ενεργητικής προστασίας που δεν θα κοστίζουν στον αγρότη.

Υβρίδια

  • Έξαλλοι οι ελάχιστοι εναποµείναντες παραγωγοί καπνού της χώρας µε τις αποφάσεις της οµάδας εργασίας για τον συντονισµό των έκτακτων κρατικών ενισχύσεων που αποφάνθηκε υπέρ αποζηµιώσεων µόνο για τη Ροδόπη. Σηµειωτέον ότι στη χώρα υπάρχουν 25 οµάδες παραγωγών καπνού.
  • Η υπόσχεση Γεωργαντά ήταν ότι όλοι οι παραγωγοί καπνού θα αποζηµιωθούν από απώλεια εισοδήµατος που είχαν µέσω de minimis.
  • «Ισχύουν όσα υποσχέθηκε ο Γεωργαντάς σε όλους τους καπνοπαραγωγούς της χώρας ή µας βλέπει σαν µειονότητα και µας απορρίπτει;  Θα πρέπει ό,τι δικαιούµαστε να το ζητάµε µέσω βουλευτή Ροδόπης;», διερωτάται η Καπνική.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

13-02-2023 11:40Κωνσταντίνος Γ.

Ίσως θα έπρεπε να προβλεφθουν αυξημένα ασφάλιστρα για τους αγρότες που δε διαθέτουν μέσα ενεργητικής προστασίας από παγετό. Ίσως ετσι κοπούν οι εξυπναδες των σχολιαστών του Facebook - αγροτών de minimis.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία