BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

De minimis στα πυρηνόκαρπα σαν επίδομα agropass

Φόρο τιμής στα θύματα των Τεμπών απέδωσαν οι αγρότες, κλείνοντας συμβολικά με τα τρακτέρ τους τις...ματωμένες ράγες του ΟΣΕ.

48_169

1604
2

«Μικροπολιτική και ψίχουλα µοίρασαν στο λαό και δεν εστίασαν το πραγµατικό πρόβληµα», ένα από τα σχόλια για την προαναγγελία του υπουργείου της πλατείας ότι απέστειλε στο Οικονοµικών αίτηµα δέσµευσης ποσού για de minimis σε πυρηνόκαρπα µε 70-80 ευρώ το στρέµµα σε Ηµαθία Πέλλα, Φλώρινα, Λάρισα και Κοζάνη, αφήνοντας εκτός έναν από τους µεγαλύτερους νοµούς παραγωγής βερίκοκου, την Κορινθία. Στην Ηµαθία, πάντως, οι παραγωγοί µιλούν για επιδοµατικές ενισχύσεις τύπου Agropass, αφού όπως σηµειώνεται, αν οι καλλιέργειες αποζηµιώνονταν από τον ΕΛΓΑ οι παραγωγοί θα έπρεπε να λάβουν από 250 έως και 800 ευρώ το στρέµµα!

Υβρίδια 

  • Στα κάγκελα οι παραγωγοί πυρηνόκαρπων στη Βόρεια Ελλάδα για τις… πετσοκοµµένες οριζόντιες κρατικές ενισχύσεις που εξήγγειλε το υπουργείο της πλατείας για τις καταστροφικές ζηµιές από τις έντονες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού.
  • Κι αυτή τη φορά, οι ιθύνοντες δεν δηµοσίευσαν επίσηµη λίστα ποικιλιών που τυγχάνουν ενίσχυσης καθώς ούτε και χρονοδιάγραµµα πληρωµής, λένε.
  • Επίσης, εκτός ενίσχυσης φαίνεται πως µένουν προϊόντα που υπέστησαν εξίσου σηµαντικές απώλειες από καιρικά φαινόµενα το προηγούµενο χρονικό διάστηµα, όπως τα κεράσια, τα δαµάσκηνα, οι λωτοί και τα ακτινίδια.


Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

14-03-2023 07:50μαρκοπουλος Αναστάσιος

αυτοί είναι η ντροπή της ντροπής

Απάντηση

13-03-2023 23:29ΜΗΤΣΑΡΑΣ

Γαμιουντε όλοι οι ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ πολιτικοί της ΝΕΑΣ ΜΙΖΟΚΡΑΤΙΑΣ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία