BACK TO
TOP
Beer & Brunch

Πρώτη στη Λάρισα, πρώτη παντού η μπίρα Λόλα

Με μια Pilsner και μία Belgian Pale Ale ήδη στις προθήκες των καταστημάτων Λάρισας, Αθήνας και θεσσαλονίκης και μια IPA να σιγοβράζει η LoLa, η πρώτη μπύρα της Λάρισας, υπόσχεται να είναι πρώτη παντού

ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ_ΠΗΝΕΙΟΥ-_LOLA

Πέτρος Γκόγκος

818
0

«Η πρώτη µπύρα της Λάρισας οραµατιζόµαστε να είναι πρώτη παντού: Στην ποιότητα, στην αξιοποίηση των ανθρώπων και των πρώτων υλών του τόπου µας, στη χρήση της υψηλής τεχνολογίας, στο σεβασµό του περιβάλλοντος». Με αυτά τα λόγια ο ∆ιευθύνων Σύµβουλος της Ζυθοποιίας Πηνειού, Γιώργος Πέτρου, χαιρέτισε την τελετή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων, που πραγµατοποιήθηκε πρόσφατα. Ο ίδιος τόνισε ότι στόχος της Ζυθοποιίας είναι η συνεχής ανάπτυξη σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες που να δίνουν τη µοναδική σφραγίδα της περιοχής της Λάρισας.

Σηµειώνεται ότι η Ζυθοποιία Πηνειού παράγει την µπύρα µε την εµπορική ονοµασία LoLa στους τύπους Pilsner και Belgian Pale Ale. Πρόκειται για την πρώτη φρέσκια, απαστερίωτη µπύρα που παράγεται στη Λάρισα από τοπικές πρώτες ύλες ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η προέλευση του ονόµατος, το οποίο, σύµφωνα µε τον κ. Πέτρου, συντίθεται από τα αρχικά των λέξεων Longitude (Γεωγραφικό Μήκος) και Latitude (Γεωγραφικό Πλάτος), γι’ αυτό και στην ετικέτα της φέρει τις συντεταγµένες της πόλης της Λάρισας. Μάλιστα αυτές τις µέρες κυκλοφόρησε στην αγορά και το νέο µπουκάλι των 750ml της Belgian Ale.


Πρόκειται για µια νέα, διαφορετική πρόταση για όσους θέλουν να απολαµβάνουν την αγαπηµένη τους µπύρα σε µεγαλύτερη ποσότητα, ενώ πολύ σύντοµα αναµένεται να κυκλοφορήσει και µια τρίτη ετικέτα τύπου IPA.

Τα εγκαίνια του νέου ζυθοποιείου, που βρίσκεται στο 7ο χλµ. Οδού Λάρισας – Συκουρίου, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυµος, ενώ χαιρετισµό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήµαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, καθώς και οι πρόεδροι του Επιµελητηρίου  Σ. Γιαννακόπουλος και του Συνδέσµου Βιοµηχάνων, Αχ. Νταβέλης.

Εκπαιδευτικά σεµινάρια

Όπως ενηµέρωσε ο κ. Πέτρου, στο χώρο της Ζυθοποιίας Πηνειού, σε ειδικά διαµορφωµένο χώρο, θα πραγµατοποιούνται εκπαιδευτικά σεµινάρια για όλα τα στάδια παραγωγής της µπύρας καθώς και γευσιγνωσίες. Εντός του κτιρίου λειτουργεί και κατάστηµα λιανικής όπου θα µπορεί το κοινό να προµηθεύεται µπύρα και συλλεκτικά αξεσουάρ Lola (t-shirts, καπέλα, ποτήρια κ.λπ.).   

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία