BACK TO
TOP
Beer & Brunch

Μπύρα και όχι πια κρασί το αγαπηµένο αλκοολούχο ποτό των Γάλλων

«Για πρώτη φορά, η µπύρα παίρνει την πρώτη θέση ως το αγαπηµένο αλκοολούχο ποτό των Γάλλων» ανακοίνωσε ο Sylvain Dadé, συνιδρυτής του πρακτορείου Sowine, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που παρουσίασε στις 29 Μαρτίου τα αποτελέσµατα µιας έρευνας που διεξήχθη διαδικτυακά τον ∆εκέµβριο του 2021 από την Dynata (µε 1.015 άτοµα ηλικίας 18 έως 65 ετών, που θεωρείται αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσµού).

14_15

Γιάννης Ρούπας

189
0

Σύµφωνα µε το πάνελ, οι µπύρες κατατάσσονται µεταξύ των αγαπηµένων αλκοολούχων ποτών για το 51% των ερωτηθέντων, όταν τα κρασιά πέφτουν στο 49%. Αν και η πτώση των κρασιών είναι µόνο µία µονάδα σε σύγκριση µε την έρευνα του 2020, το άλµα στις µπύρες είναι σηµαντικό: +12 µονάδες σε ένα χρόνο. Οι σαµπάνιες βρίσκονται στην τρίτη θέση (για το 31% των ερωτηθέντων), ακολουθούν τα κοκτέιλ (20%,) και τα αγνά αποστάγµατα (18%).

«Η µπύρα προηγείται πολύ λίγο από το κρασί», προσθέτει ο Arnaud Daphy, συνεργάτης της Sowine, σηµειώνοντας τις πολλές αναλογίες στην κατανάλωση κρασιού και µπύρας. Είτε πρόκειται για το ποσοστό εξειδικευµένων καταναλωτών (47% για τα κρασιά και 41% για τις µπύρες), είτε για στιγµές κατανάλωσης (κυρίως µε την οικογένεια και τα Σαββατοκύριακα).

Παράλληλα, η έρευνα αποκαλύπτει πως σημαντικά μεγαλύτερο είναι το ανδρικό ενδιαφέρον των Γάλλων για την μπύρα (50% σε σύγκριση με το 44% των γυναικών), όταν οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο για το κρασί (55%).


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία