BACK TO
TOP
Beer & Brunch

Η «Αοτεαρόα» η νέα μπύρα της μικροζυθοποιίας Αναστασίου

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η αγάπη για την ζυθοποίηση, την ιστορία αλλά και την γεωγραφία εμπνέει την μικροζυθοποιία Αναστασίου για νέες συνταγές.

ANASTASIOU-aoterao

357
0

Με μεγάλη χαρά παρουσιάζεται η «Αοτεαρόα». Στη Μαορί γλώσσα, "Αοτεαρόα" σημαίνει ή "η Γη του Μακριού Λευκού Σύννεφου" και φυσικά αναφερόμαστε στην Νέα Ζηλανδία. Η Νέα Ζηλανδία είναι μία από τις πιο πρόσφατα αποικισμένες περιοχές της γης, αφού ήταν μία από τις τελευταίες περιοχές του πλανήτη που έφτασαν άνθρωποι. Αποτελείται από δύο μεγάλα νησιά (αποκαλούνται απλά Βόρειο και Νότιο Νησί, ή "Te-Ika-a-Maui" και "Te Wai Pounamu" στα Μαορί) και πολλά μικρότερα νησιά στα νοτιοδυτικά του Ειρηνικού ωκεανού.

Πολυνήσιοι άποικοι κατέφθασαν με τα γουάκα (κανό) περίπου το 1250 και 1300 ολοκληρώνοντας σειρά ταξιδιών στον νότιο Ειρηνικό, εγκατέστησαν τον ιθαγενή πολιτισμό Μαορί. Η λέξη māori σημαίνει «κανονικός» ή «κοινός» και στη Μάορι γλώσσα διακρίνει τα θνητά όντα από τους θεούς.

Στην ετικέτα διακρίνονται μοτίβα των Μαορί γνωστά ως μοτίβα "Kōwhaiwhai". Είναι μια παραδοσιακή μορφή τέχνης από τη Νέα Ζηλανδία και δημιουργούνται σχεδιάζοντας σχήματα και σύμβολα που επαναλαμβάνονται πολλές φορές, παραδοσιακά χρωματισμένα με κόκκινο, μαύρο και άσπρο. Στο κέντρο το αστέρι που κοσμούσε μια από τις σημαίες της επανάστασης των Μαορί καθώς και το εθνικό σύμβολο την φτέρη.

Η νέα συνταγή "Αοτεαρόα" πρόκειται για μια πίλς ελαφριά στο σώμα με 5% ABV και 100% νεοζηλανδέζικους λυκίσκους "Rakau". Αφιλτράριστη και έντονα αρωματική εύκολα κάποιος μπορεί να την μπερδέψει με μια ελαφριά I.P.A ή Ι.P.L. Ο πρωταγωνιστής λυκίσκος "Rakau", που στην Μαορί γλώσσα σημαίνει δέντρο, ραβδί, ξυλεία, ξύλο κτλ, ανακαλύφθηκε και κυκλοφόρησε στην αγορά το 2011 από το πρόγραμμα αναπαραγωγής λυκίσκου της Νέας Ζηλανδίας και ξεχειλίζει από αρώματα και γεύση βερίκοκου, δαμάσκηνου, μάνγκο, αχλαδιού και άλλων πυρηνόκαρπων φρούτων. Διακρίνουμε επίσης μερικές ελαφρύτερες νότες λάιμ και πεύκου.

Η Νέα Ζηλανδία φημίζεται για τους αρωματικούς λυκίσκους πράγμα που οδήγησε στην δημιουργία ενός νέου στύλ ζυθοποίησης, τις "ΝZ Pils". Πρόκειται για το παραδοσιακό, κλασικό στύλ της πίλσνερ, με προσθήκη αρωματικών νεοζηλανδέζικων λυκίσκων.

Αφού λοιπόν δόθηκε μια πλήρη εικόνα για την ιστορία, το όνομα και τα γευστικά χαρακτηριστικά πίσω απ' την νέα συνταγή, η μικροζυθοποιία Αναστασίου σας περιμένει να την ανακαλύψετε...Είς υγείαν!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία