BACK TO
TOP
Beer & Brunch

Η lager «Ακτή» από Local Heroes, ακολουθεί μια IΡΑ

∆ύο νοµάδες ζυθοποιοί που γνώρισαν την τέχνη της µπύρας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο εξωτερικό, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάµεις τους δηµιουργώντας την µικροζυθοποιία Πρεβέζης, µε την ονοµασία «Local Heroes».

34a_18

Γιώργος Λαμπίρης

266
2

∆ηµιούργησαν την πρώτη τους µπύρα, µία ευκολόπιοτη Lager µε την ονοµασία «Ακτή», συνεργαζόµενοι µε τη Ζυθοποιία Πηνειού στη Λάρισα και τον Γιώργο Πέτρου.

Ο Γιώργος Χαλκίδης ιδιοκτήτης της εταιρείας iFrame µε έδρα την Πρέβεζα και δραστηριότητα στον τοµέα της δηµιουργίας εταιρικής ταυτότητας για επιχειρήσεις, ιστοσελίδων και λοιπών διακριτικών που σχετίζονται µε µία εταιρεία. Ο συνέταιρός του, Νίκος Τόλης, ο οποίος διατηρεί εταιρεία κάλυψης ηχητικών υποδοµών για επαγγελµατίες. Η δηµιουργία των «Local Heroes», δεν ήταν η πρώτη σύµπραξη έως τώρα µεταξύ τους, καθότι ήδη διατηρούν και ένα µπαρ µε την ονοµασία «Αποθήκη».

«Η ενασχόλησή µας µε τη µπύρα ξεκίνησε ως χόµπι, όταν εγώ και ο Νίκος ήµαστε φοιτητές στο εξωτερικό. Σπούδασα στο Σάντερλαντ κι εκείνος στην Ολλανδία. Στη διάρκεια της φοιτητικής µας πορείας, επισκεφθήκαµε αρκετά ζυθοποιεία στις δύο αυτές χώρες, σε µία περίοδο όπου ανθούσε η τάση εκεί, κι ενώ την ίδια στιγµή στην Ελλάδα η λέξη µικροζυθοποιία ήταν γενικά άγνωστη», λέει ο Γιώργος Χαλκίδης.



Με κατανόηση στην κουλτούρα της µπύρας

Η διαδικασία της µικροζυθοποιίας προσέλκυσε το ενδιαφέρον τους και αργότερα, όταν στην «Αποθήκη», το κατάστηµά τους στην Πρέβεζα φιλοξένησε πρώτο στην ευρύτερη περιοχή, µπύρες από µικρούς παραγωγούς. «Η παραµονή µας στο εξωτερικό µας βοήθησε να κατανοήσουµε την κουλτούρα της µπύρας. Είχαµε εκτεταµένη τριβή µε αυτήν και την κουλτούρα που πρεσβεύει, σε µπαρ, ζυθοποιεία, µικροζυθοποεία του εξωτερικού. Και ερχόµενοι στην Ελλάδα ασχοληθήκαµε µε το home brewing».

Η κοινή τους επιθυµία να ξεκινήσουν να ζυθοποιούν, ήρθε να απαντήσει «στην ανάγκη που υπήρχε στην περιοχή για µία ποιοτική lager. Η Πρέβεζα προσφέρει καλή κουζίνα, η οποία έως τώρα δεν συνοδευόταν από µία µπύρα. Η «Ακτή» επιδίωξε να ταιριάξει µε την ευρύτερη ανάγκη για µία ευκολόπιοτη µπύρα», όπως λέει ο Γ. Χαλκίδης.


Μια ισορροπηµένη ΙΡΑ

Εκτός από τη Lager που ήδη παρουσίασαν, ετοιµάζουν µία IPA, την οποία πρόκειται να φέρουν στην αγορά το φθινόπωρο. «Η συγκεκριµένη µπύρα µας απασχολεί λίγο περισσότερο, καθότι θέλουµε να πετύχουµε µία ισορροπηµένη IPA».

«Θα περιέχει λυκίσκους από την Καλιφόρνια και θα επιδιώξουµε να µην είναι έντονα πικρή στη γεύση. Θα έλεγα ότι µου ταιριάζει πάρα πολύ η Double Hazy Jane IPA της Brewdog ως προς τα γευστικά της χαρακτηριστικά. Θα ήθελα η δική µας µπύρα να εµπεριέχει τροπικά αρώµατα µάνγκο καθώς και εσπεριδοειδών. Πρόκειται για µία µπύρα που επίσης δουλεύουµε στη Ζυθοποιία Πηνειού».

Σε ό,τι αφορά το όνοµα της νοµαδικής µικροζυθοποιίας «Local Heroes», ήρθε και αυτό επί της ουσίας να ταιριάξει µε το ευρύτερο περιβάλλον της περιοχής. Οι «Τοπικοί Ήρωες», όπως είναι η µετάφραση της ονοµασίας στα ελληνικά, ήρθαν ουσιαστικά να εκφράσουν τους ντόπιους, οι οποίοι σύµφωνα µε τον ζυθοποιό καλούνται να αντιµετωπίσουν σηµαντικές ελλείψεις σε βασικές υποδοµές – ακόµα και σε οδικό δίκτυο - κατά την καθηµερινότητά τους, «γι’ αυτό και θα µπορούσαν να χαρακτηριστούν ως µικροί ήρωες».  

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

27-06-2023 19:18Β.Αγγελιδης

Μπράβο παιδιά , καλοτάξιδη!!

Απάντηση

27-06-2023 16:52 ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

καλη σασς επιτυχια σε ολα. μπραβο. πολλα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία