BACK TO
TOP
Beer & Brunch

Η Ζυθοποιία Πηνειού είναι η πρώτη smart και πλήρως ψηφιακή Μικροζυθοποιία της Ελλάδας

Η Ζυθοποιία Πηνειού σε συνεργασία με την Ελληνική startup εταιρεία Oliveex, κατάφερε να ψηφιοποιήσει πλήρως τις παραγωγικές διαδικασίες και να εφαρμόσει τεχνητή νοημοσύνη με σκοπό τη βελτιστοποίηση του τρόπου λειτουργίας.

PineiosBrewery

125
0

 Έχοντας ήδη επενδύσει σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό η  Ζυθοποιία Πηνειού χρησιμοποίησε το λογισμικό της Oliveex, και αυτή τη στιγμή είναι σε θέση να διατηρεί πλήρως ψηφιακό αρχείο για κάθε παρτίδα μπύρας που δημιουργείται, με αυτοματοποιημένο τρόπο, χωρίς την εμπλοκή ανθρώπινου παράγοντα. Τα ψηφιακά αρχεία περιέχουν παραγωγικά δεδομένα, δείκτες παραγωγικότητας αλλά και συσχετίσεις με άλλες βιομηχανικές διεργασίες δίνοντας στη Ζυθοποιία τη δυνατότητα να έχει απόλυτη ψηφιακή ιχνηλασιμότητα. Έτσι, έχει μεταβεί σε έναν διαφανή και και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο (paperless) τρόπο παραγωγής, εξασφαλίζοντας την δυνατότητα να αναγνωρίζει δυσλειτουργίες ή σφάλματα σε πραγματικό χρόνο, καταφέρνοντας μετά την εφαρμογή να βελτιώσει σημαντικά τους δείκτες ποιότητας αλλά και να βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες της.

Παράλληλα η Ζυθοποιία Πηνειού, ολοκληρώνει σε λίγους μήνες την τρίτη φάση του επενδυτικού της σχεδίου, επεκτείνοντας τις εγκαταστάσεις της  με χώρους αποθήκευσης και νέο χώρο εμφιάλωσης. Η νέα επένδυση αφορά επίσης την προσθήκη νέας γραμμής εμφιάλωσης μπύρας σε συσκευασία αλουμινίου (can), την  εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των υφιστάμενων κτιρίων, την αδειοδότηση και κατασκευή  γεώτρησης καθώς και την μηχανολογική επέκταση και εγκατάσταση δεξαμενών ζύμωσης με στόχο την ετήσια αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας της ζυθοποιίας σε 1.000.000 λίτρα μπύρας.

 Η Ζυθοποιία Πηνειού ιδρύθηκε στην Λάρισα το 2018 κα παράγει σε μόνιμη βάση, επτά ετικέτες τις Lola Pilsner, Lola Belgian Ale ,Lola IPA, Lola Porter,  Cambos Lager, Lo.Co (με τσάι και Φασκόμηλο σε συνεργασία με την τοπική εταιρία βοτάνων Corphes) και την Lo.Ches (Με κάστανο Μελιβοίας σε συνεργασία με τον τοπικό συνεταιρισμό)  και περιοδικά διάφορες επετειακές συνταγές ζύθου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία