Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Branding

Στον «αέρα» το Signed by Nature της ΕΔΟΚ

Στο καταναλωτικό κοινό «συστήνεται» το νέο, φιλόδοξο πρόγραμμα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, «Signed by Nature», καθώς η ιστοσελίδα του (https://signedbynature.eu) για την προβολή της αειφόρου αιγοπροβατοτροφίας σε Ελλάδα, Γερμανία και Σουηδία βρίσκεται, πλέον, στον «αέρα».

SIGNED_BY_NATURE_KTX_A4-02

51
0

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει καταναλωτές, διαμορφωτές της κοινής γνώμης και επαγγελματίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής αειφόρου κρεοπαραγωγικής αιγοπροβατοτροφίας.

Το Signed by Nature, διάρκειας 36 μηνών και με προϋπολογισμό 2,58 εκατομμύρια ευρώ, κάνει «πρεμιέρα» με την πρώτη εκδήλωση εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στις 20 Νοεμβρίου στη Γερμανία, όπου θα ξεδιπλωθούν η στρατηγική και οι στόχοι του προγράμματος.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΔΟΚ «Η ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ και η κτηνοτροφία στην Ε.Ε. καλείται να επιτύχει την παραγωγή προϊόντων ζωικής προέλευσης με υψηλή ποιότητα μέσα από διαδικασίες που ταυτόχρονα θα ωφελούν το περιβάλλον και την υγεία, θα διαφυλάττουν τον πολιτιστικό πλούτο και τις θέσεις εργασίας και θα διασφαλίζουν την καλή υγεία των ζώων.

Μέσα από μια σειρά δράσεων, αλλά και διαφορετικά κανάλια ενημέρωσης, όπως ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ιστοσελίδα του προγράμματος και έντυπο υλικό, το κοινό και οι επαγγελματίες  θα ενημερωθούν μέσω του Signed by Nature για όλες τις πτυχές της αειφόρου παραγωγής κρέατος αιγών και προβάτων.

Ακόμη, θα μάθουν να αναγνωρίζουν την ποιότητα και τις διαφορές του Ευρωπαϊκής παραγωγής αιγοπρόβειου κρέατος με το κρέας εισαγωγής από τρίτες χώρες.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του τίτλου του προγράμματος Signed by Nature, δηλαδή «με την υπογραφή της φύσης», καθώς η αειφόρος παραγωγή κρέατος αιγών και προβάτων συμβαδίζει αρμονικά με το βιώσιμο περιβάλλον.

Οπότε, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος,  η ήδη ευαισθητοποιημένη σε τέτοια θέματα νέα γενιά καταναλωτών, θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει  τα πλεονεκτήματα της εκτατικής εκτροφής και της βιώσιμης αιγοπροβατοτροφίας.  Η εκτατική εκτροφή αιγοπροβάτων- η οποία μπορεί να συγκριθεί με τα πλεονεκτήματα της βιολογικής κτηνοτροφίας- σε συνδυασμό με τη φυσική διατροφή των ζώων εξυπηρετούν την καλή διαβίωση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της πολιτισμικής μας παράδοσης και την απασχόληση, ενώ παραδίδουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας για τους Ευρωπαίους καταναλωτές.».

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία