Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Branding

Βήμα o ΔΔΟΑΘ για αποστάγματα αμπελοοινικής προέλευσης

Η κατηγορία των αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης θεωρείται αναμφισβήτητα τάση με αισθητά ανοδική πορεία στην αγορά τα τελευταία χρόνια, τόσο από εγχώρια όσο και από εισαγόμενα προϊόντα

diagonis

52
0

Ο ΔΔΟΑΘ συμβάλει σε αυτό με την ανάδειξη εξαίρετων δειγμάτων που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό του τμήμα, τα οποία δοκιμάζονται, αξιολογούνται και βαθμολογούνται από εξειδικευμένους γευσιγνώστες-κριτές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εξάλλου, ένας από τους σημαντικότερους ρόλους του Διαγωνισμού είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών στους κλάδους εστίασης και πώλησης ποτών, καθώς και κυρίως του καταναλωτικού κοινού, για τα επώνυμα ποιοτικά αμπελοοινικά αποστάγματα, ενάντια στην εξαπάτησή του από αμφίβολης προέλευσης προϊόντων αυτής της κατηγορίας.

Η συμμετοχή των αποσταγματοποιών και ποτοποιών στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης αποτελεί ένδειξη συμπόρευσης και συλλογικής στάσης απέναντι στο φαινόμενο της αμφιβόλου ποιότητος «χύμα», γεγονός που συμβάλει στην υγιή τροφοδότηση της αγοράς και στην πραγματική απόλαυση των καταναλωτών.

Οι κατηγορίες των διαγωνιζόμενων αποσταγμάτων αμπελοοινικής προελεύσεως είναι
1.Αποστάγματα στεμφύλων σταφυλής (τσίπουρο ή τσικουδιά)
2.Αποστάγματα οίνου.
3.Brandy
4.Αποστάγματα σταφυλής
5.Αποστάγματα σταφίδας
6.Αποστάγματα οινολασπών

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δείγματα που συμμετέχουν στην κατηγορία αυτή διαγωνίζονται ξεχωριστά ως ειδικό τμήμα της διοργάνωσης, με τη δική του επιτροπή εξειδικευμένων κριτών και αποσπούν ανάλογα με τη βαθμολογία τους, χρυσό, ασημένιο ή χάλκινο μετάλλιο.

Αντίστοιχα, ανάλογα με τη βαθμολογία που θα αποσπάσουν, έχουν το δικαίωμα να φέρουν στη φιάλη τους το χρυσό, ασημένιο ή χάλκινο αυτοκόλλητο μετάλλιο (sticker), διακριτικό ποιότητα που εξασφαλίζει την επιλογή του κοινού.

Το δείγμα με την υψηλότερη βαθμολογία, βραβεύεται ως το «Καλύτερο Απόσταγμα» του Διαγωνισμού, ενώ έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει το αντίστοιχο αυτοκόλλητο μετάλλιο (sticker) για τις φιάλες του.

Η 20ή διοργάνωση του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, του σημαντικότερου οινικού θεσμού στην Ελλάδα και του μοναδικού Διαγωνισμού για Αποστάγματα Αμπελοοινικής Προέλευσης, θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2020.

Ημερομηνία προθεσμίας αποστολής των δηλώσεων συμμετοχής και των δειγμάτων (οίνων και αμπελοοινικών αποσταγμάτων) είναι η Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία