Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Branding

Ο Α.Π.Σ.Ι. «Η ΠΙΝΔΟΣ» μαζί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στον φοιτητικό διαγωνισμό ECOTROPELIA 2020  

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Α.Π.Σ.Ι. «Η ΠΙΝΔΟΣ» με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και την εκπαίδευση φοιτητών συμμετείχε για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στον φοιτητικό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων ECOTROPHELIA 2020 που διοργανώνει ο Σύνδεσμός Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) στην Ελλάδα.

pindos_2_2

37
0

 Το προϊόν που παρήχθη πιλοτικά και παρουσιάστηκε στον διαγωνισμό είναι το Chicken Boost from A to Zinc, καινοτόμο προϊόν με βάση το φιλέτο στήθος κοτόπουλο και γέμιση αποξηραμένων λαχανικών ελληνικής παραγωγής (σπανάκι, κέιλ, καρότο, λιαστή ντομάτα, κόκκινη πιπεριά και άνηθο). Το προϊόν είναι ψημένο - κατεψυγμένο και για να καταναλωθεί χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά ζέσταμα. Χαρακτηρίζεται από την εξαιρετικά υψηλή διατροφική του αξία καθώς περιέχει σε σημαντικές ποσότητες πλήθος βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων από φυσικές πηγές, και την ευκολία στην κατανάλωσή του μια και είναι ένα έτοιμο κυρίως γεύμα.

Για την παραγωγή του προϊόντος συμμετείχαν από την πλευρά του Πανεπιστημίου Αιγαίου οι φοιτητές: Παππάς Βασίλειος, Κοζαϊτη Χρυσούλα, Μπακάλη Αικατερίνη, Βεργοπούλου Μαρία, με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Χημείας Τροφίμων κ. Χαράλαμπο Καραντώνη, ενώ από την πλευράς της ΠΙΝΔΟΥ το έργο συντόνισε η κυρία Σκλιβανίτη Ελένη.

Στα σχέδια του Α.Π.Σ.Ι. «Η ΠΙΝΔΟΣ» είναι το εν λόγω προϊόν να ενταχθεί στην ομάδα των καινοτόμων προϊόντων του, στα οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση, και να τοποθετηθεί στην αγορά.    

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία