Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Branding

Στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO η γαλλική μπαγκέτα

Στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ανήκει από σήμερα η γαλλική μπαγκέτα, σύμβολο της Γαλλίας σε όλον τον κόσμο και βασικό κομμάτι της γαλλικής διατροφής για τουλάχιστον 100 χρόνια.

ezgif-5-4b38c3fd6d

32
0

Η μπαγκέτα, που παρασκευάζεται από αλεύρι σίτου, νερό, μαγιά, αλάτι και λίγη γαλλική τεχνογνωσία, χρειάζεται να παραμείνει για διάστημα 15-20 ωρών σε θερμοκρασία μεταξύ 4-6 βαθμών Κελσίου.

Μύθος θέλει τη μπαγκέτα να κατασκευάζεται από τους αρτοποιούς του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, που έδωσαν το μακρόστενο σχήμα για να διευκολύνουν τη μεταφορά της από τα στρατεύματα. Άλλος μύθος θέλει ως εφευρέτη της μπαγκέτας τον August Zang, έναν αρτοποιό από την Αυστρία.

Σήμερα η μπαγκέτα πωλείται για περίπου 1 ευρώ η μία. Παρά τη μείωση της κατανάλωσης, στη Γαλλία παράγονται καθημερινά 16 εκατομμύρια τεμάχια, κάτι που αντιστοιχεί σε 6 δισεκατομμύρια μπαγκέτες τον χρόνο, σύμφωνα με εκτίμηση της Fiducial το 2019.

Την ίδια ώρα, η Γαλλική Συνομοσπονδία Αρτοποιών αγωνίζεται για να προστατεύσει το μερίδιό της στην αγορά, που έχει κατακλυστεί από βιομηχανικά αρτοποιεία.

Αλλά αν τα υλικά είναι πάντα τα ίδια, κάθε αρτοποιείο έχει το δικό του διακριτικό στυλ και κάθε χρόνο γίνονται διαγωνισμοί για την εύρεση της καλύτερης μπαγκέτας στη χώρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία