BACK TO
TOP
Branding

'Ετοιμος ο φάκελος για πιστοποίηση Κολοβής ελιάς Λέσβου ως ΠΟΠ

Ολοκληρώθηκε και επίσημα ο φάκελος που θα κατατεθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στην ΕΕ για να χαρακτηριστεί ΠΟΠ προϊόν, η ντόπια ποικιλία ελιάς «κολοβή ελιά Λέσβου».

ελαιας1

56
0

Ο φάκελος περιλαμβάνει την έρευνα που ολοκλήρωσε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο  με το οποίο συνεργάζεται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, και η οποία καταδεικνύει τα παραδοσιακά αλλά και τα οργανοληπτικά στοιχεία που δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό ΠΟΠ της ελιάς κολοβής Λέσβου.

Όπως δήλωσε σε τοπικά μέσα ο διευθυντής αγροτικής οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Γιώργος Λαγουτάρης το επόμενο διάστημα ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σέρκος Χαρατοιυνιάν που είναι και αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων θα μεταβεί στη Λέσβο όπου θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τη διεκδίκηση.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχώρησε σε προγραμματική σύμβαση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, όπου αρχικά η έρευνα αφορούσε τρία προϊόντα, στη συνέχεια όμως αποφασίστηκε να εξετάσει μια σειρά προϊόντων των νησιών και αν συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά να διεκδικήσουν τον χαρακτηρισμό ΠΟΠ-ΠΓΕ. Μετά λοιπόν από την σύνταξη φακέλου για  τη Σαρδέλα Καλλονής Λέσβου, το Μελί Άναμμα Ικαρίας , το Άνυδρο ντοματάκι Χίου, των οποίων οι φάκελοι ήδη έχουν κατατεθεί και αναμένεται η έγκριση της ΕΕ,  ήρθε η σειρά της ελιάς κολοβής Λέσβου να διεκδικήσει τον χαρακτηρισμό ΠΟΠ προϊόν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία