
H αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, που ίσχυε από το 1922, όπου με ένα Βασιλικό Διάταγμα απαγορεύονταν μεταξύ άλλων η χρήση φρούτων στην παραγωγή παρεμφερών προς την μπύρα προϊόντων, και άρα συνεκδοχικά απαγόρευε και την παραγωγή μηλίτη στην Ελλάδα, έγινε μόλις τον περασμένο Αύγουστο και η εταιρεία αποδέσμευσε άμεσα τα κονδύλια που είχε δεσμεύσει προς αυτή την επένδυση, με την πρώτη παραγωγή ελληνικού μηλίτη να έρχεται 6 μήνες μετά, στο εργοστάσιο της Πάτρας.
Η περιεκτικότητα σε χυμό μήλου είναι 50%, όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία, ενώ οι εισαγόμενοι μηλίτες έχουν περιεκτικότητα 20-30% σε χυμό μήλου.
100% ελληνική παραγωγή - Χυμός μήλου από την Οικογένεια Χριστοδούλου
Στόχος της ΑΖ ήταν η παραγωγή των προϊόντων μηλίτη να είναι αμιγώς ελληνική υπόθεση. Έτσι, εκτός από τη γραμμή παραγωγής στην Πάτρα, η προμήθεια του χυμού μήλου για την παραγωγή γίνεται από την εταιρεία Αφοί Χριστοδούλου Α.Ε. (Οικογένεια Χριστοδούλου), με ελληνικά μήλα από Πελοπόννησο και Μακεδονία. Επιπλέον η συσκευασία του προϊόντος είναι ελληνική, με συνεργασίες με εγχώριες εταιρείες (el pack ετικέτα, astir Vitogiannisκαπάκια κλπ).
Με στοιχεία από το Food Reporter