Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Η εγχώρια αγορά δεν αρκεί για την ΙΟΝ

Αύξηση κύκλου εργασιών κερδών σημείωσε το 2018 η ΙΟΝ, ενώ και οι εξαγωγές της αυξήθηκαν κατά 13,6%, με τη διοίκηση να δηλώνει πως η εγχώρια αγορά δεν αρκεί πλέον για να στηρίξει τους αναγκαίους ρυθμούς ανόδου.

ION

Agronews

123
0

Μάλιστα στη διάρκεια του 2018 η εταιρεία προέβη σε επενδύσεις ύψους 2.691.869 ευρώ, συνεχίζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα του 2017, για το οποίο είχαν δαπανηθεί 2.178.948 ευρώ.

Αναφορικά με την πορεία των εξαγωγών της, το 47% ήταν προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μεγαλύτερη αύξηση εξαγωγών σημειώθηκε στην αγορά της Αλβανίας, της Κύπρου και του Λιβάνου.

Πιο αναλυτικά ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σημείωσε οριακή άνοδο και ανήλθε σε 113,32 εκατ. ευρώ, έναντι 113 εκατ. ευρώ το 2017.

Τα καθαρά αποτελέσματα (κέρδη) προ φόρων του Ομίλου αυξήθηκαν στα 12,73 εκατ. ευρώ έναντι 7,86 εκατ. ευρώ το 2017 και τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 8,73 εκατ. ευρώ από 5,1 εκατ. ευρώ το 2017. Tο 2018 η ΙΟΝ αύξησε στον όμιλο το προσωπικό της σε 937 εργαζόμενους έναντι 932 που ήταν την προηγούμενη χρονιά.

Σε επίπεδο παραγωγικών εγκαταστάσεων διαθέτει εργοστάσια σε Νέο Φάληρο, Άρτα (γκοφρέτες και τρούφες) και Μαρκόπουλο (κακάο και σοκολάτες). Στην Βουλγαρία διαθέτει θυγατρική η οποία καλύπτει τόσο τις ανάγκες της τοπικής αγοράς σε Nucrema όσο και αυτές της ρωσικής αγοράς.

Όπως σημειώνει η διοίκηση «ο εκσυγχρονισμός της Βιομηχανίας μας θα συνεχισθεί και θα ενταθεί διότι εκσυγχρονισμός, σημαίνει προσαρμογή σε πρότυπα οργανώσεως και παραγωγής τα οποία επιβάλλουν οι νέες συνθήκες και υιοθετούν οι ισχυροί ανταγωνιστές. Η νέα χρονιά ξεκίνησε σε ένα σκηνικό οικονομικής σταθερότητας.

Μπροστά στην νέα πραγματικότητα όπως θα διαμορφωθεί, η επιδίωξη μας πρέπει να επικεντρωθεί στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Είναι αυτονόητο ότι επειδή η εγχώρια αγορά δεν αρκεί πλέον για να στηρίξει τους αναγκαίους ρυθμούς ανόδου, η μόνη διέξοδος είναι οι αγορές του εξωτερικού που μπορούν πλέον να στηρίξουν τις εγχώριες απώλειες.

Όλα αυτά μαζί με τις προσπάθειες για περικοπή ελαστικών δαπανών , την συστηματική παρακολούθηση της αγοράς, ώστε να προσαρμόζουμε τις ενέργειες μας και να μπορούμε να ξεπερνάμε τα όποια προβλήματα, έτσι ώστε απρόσκοπτα να συνεχίζεται η αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία