Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Κλινικές μελέτες για φάρμακα από μαστίχα Χίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κλινικές μελέτες που πραγματοποιεί η start-up επιχείρηση Regenera Pharma με έδρα το Ισραήλ, που δραστηριοποιείται στη βιοτεχνολογία. Οι μελέτες αφορούν στη δημιουργία φαρμάκων με πρώτη ύλη τη μαστίχα και ως απώτερο στόχο έχουν τη χορήγησή των φαρμάκων αυτών ως αγωγή για τη σπάνια πάθηση των ματιών, γνωστή ως Naion.

444MastichaL2

128
0

Σημειώνεται ότι η χρήση της μαστίχας βρίσκει εφαρμογή στη θεραπεία του Alzheimer, αλλά και σε εκείνους που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Aυτό ανέφεραν πηγές με γνώση της συμφωνίας και των διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Και νέες θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας στην επιφάνεια

Εκτός από τις γαστρεντερολογικές παθήσεις για τις οποίες υπήρχαν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι θεραπεύει η χρήση της μαστίχας, από τις επιστημονικές μελέτες προκύπτουν και άλλες χρήσεις της, καθώς παρουσιάζει ενισχυμένες φαρμακολογικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Επί του παρόντος η Regenera Pharma έχει δημιουργήσει τα απαιτούμενα θεραπευτικά πρωτόκολλα και αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί κλινικές μελέτες σε ανθρώπους, έχοντας προχωρήσει σε συμφωνία για την προμήθεια της πρώτης ύλης από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.  Η ισραηλινή start-up, μάλιστα, θα προμηθεύεται την πρώτη ύλη από την Ένωση.

Η δυναμική του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης Εφαρμογών  για τη Μαστίχα

Στο ίδιο πλαίσιο και μάλιστα στο εγγύς μέλλον, το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Εφαρμογών για τη Μαστίχα, το οποίο δημιουργείται στη Χίο με τη συμμετοχή – μεταξύ άλλων - της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών και της Μediterra, αναμένεται ότι θα μπορεί να συμμετάσχει σε ανάλογα εγχειρήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, διαθέτοντας παράλληλα την τεχνογνωσία για την παραγωγή ευρεσιτεχνιών. Οι προοπτικές της πρώτης ύλης που πηγάζει από το νησί των μαστιχοπαραγωγών εμφανίζονται ιδιαίτερα ενισχυμένες προσεχώς, όπως εκτιμούν παράγοντες της συγκεκριμένης αγοράς, υπερβαίνοντας το πεδίο ενός αμιγώς βρώσιμου ή καλλυντικού προϊόντος, όπως το γνωρίζαμε μέχρι πρότινος. Σημειώνεται ότι παρά το ευρύ πεδίο ευεργετικών ιδιοτήτων που παρουσιάζει ως προϊόν η μαστίχα, τα τελευταία χρόνια γίνονται ευρύτερα γνωστές, δεδομένου ότι έχει εισαχθεί σε ερευνητικά εργαστήρια διαφόρων εταιρειών ανά τον κόσμο, με αποτέλεσμα να έρχονται προκύπτουν διαρκώς νέες χρήσεις, στις οποίες μπορεί να έχει εφαρμογή.

 

Πηγή: Food Reporter

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία