Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Στα κριτσίνια από αλεύρι ελιάς "O-live" του Πανεπιστημίου Αιγαίου το χρυσό βραβείο ECOTROPHELIA 2020

Με νικήτρια την ομάδα "Ο-live" του Πανεπιστημίου Αιγαίου ολοκληρώθηκε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου η διαδικασία ανάδειξης των νικητών του διαγωνισμού oικολογικών - καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia.

kritsiania

125
0

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και έχει ως στόχο αφενός να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία Τροφίμων. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 11 φοιτητικές ομάδες από όλα σχεδόν τα σχετικά πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας, οι οποίες προκρίθηκαν στην τελική φάση έπειτα από αξιολόγηση από την Τεχνική Επιτροπή. Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα διαδικτυακά και έπειτα από παρουσίαση των προϊόντων από τους φοιτητές η Εθνική Επιτροπή ανακοίνωσε τις νικήτριες ομάδες.

Το χρυσό βραβείο ECOTROPHELIA 2020 έλαβε το προϊόν O-LIVE το οποίο δημιουργήθηκε από την ομάδα φοιτητών του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας «Μπισκότα Παπαδοπούλου».

Το “O-live”
είναι ένα μοναδικό και οικολογικό προϊόν κριτσίνιου, με πέντε διαφορετικές γεύσεις, που αποτελούνται από 100% ελληνικά φρούτα και λαχανικά. Το προϊόν θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό ECOTROPHELIA, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων «SIAL» στο Παρίσι, στις 18-19/10/2020.

Οι 5 καινοτόμες γεύσεις από φρούτα και λαχανικά του O-LIVE

Ομάδα Φοιτητών: Ηλίας Κωνσταντίνος, Καβανόζη Νικολέττα, Κοκονόζη Ζαχαρούλα, Μπουσδούνη Πανωραία, Τολιόπουλος Χρήστος

Επιβλέπων Καθηγητής: Επίκουρος Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου Κουτελιδάκης Αντώνιος

Υποστηρικτική Ομάδα: Υποψ. Διδακτ. Κωνσταντινίδη Μ., Απόφοιτη Καπόλου Κ.

Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης Εταιρείας Παπαδοπούλου: Επικεφαλής Μάκρας Ελευθέριος,
Καθοριστική ήταν και η συμβολή του κου Δημήτρη Στάλκου, αναπληρωτή καθηγητή Διοίκησης & Οικονομίας επιχειρήσεων τροφήμων, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, Πανεπιστημίου  ΙωαννίνωνΗ ομάδα των φοιτητών κατά την απονομή και ο επιβλέπων καθηγητής

Περιγραφή Προϊόντος: Το “O-live” είναι ένα κριτσίνι με γέμιση, το οποίο περιλαμβάνεται στην κατηγορία έτοιμων προς κατανάλωση σνακ. Το O-live έχει διπλή σημασία και o τρόπος γραφής του δίνει έμφαση στη λέξη «live». Είναι ένα καινοτόμο κριτσίνι, ιδανικό ως σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας. Διατίθεται σε πέντε διαφορετικές γεύσεις, για να ικανοποιήσει τις γευστικές απαιτήσεις των καταναλωτών. Διατροφικά, το προϊόν μας είναι ένα πλήρες σνακ, με όλα τα απαραίτητα μακροθρεπτικά συστατικά. Αποτελεί πηγή φυτικών ινών λόγω των επιλεγμένων αλεύρων και πρωτεϊνών λόγω του συνόλου των συστατικών του. Το προϊόν είναι μοναδικό στην κατηγορία του λόγω του τεχνολογικού του σχεδιασμού και της διαδικασίας παραγωγής (τεχνολογία rolling), που επιτρέπουν στο κριτσίνι τη γέμιση. Επιπλέον, η σύνθεση της ζύμης και των γεμίσεων αναπτύχτηκε επιμελώς με συγκεκριμένα συστατικά και χρήση της τεχνολογίας λυοφυλίωσης προκειμένου να ικανοποιηθούν οι διατροφικοί ισχυρισμοί και οι ισχυρισμοί ελληνικότητας των φρούτων, λαχανικών, ταχινιού και κολοκυθόπαστας. Η καινοτομία του προϊόντος ενισχύεται από την παρουσία του αλεύρου από σπόρο/πομάσα ελιάς, το οποίο είναι παραπροϊόν της βιομηχανίας ελαιολάδου. Η εκμετάλλευση ενός παραπροϊόντος με περίπου 200.000 τόνους παραγωγής μόνο στην Ελλάδα αντικατοπτρίζει το οικολογικό προφίλ του προϊόντος, το οποίο ενισχύεται ιδιαίτερα από τη χάρτινη βιοδιασπόμενη συσκευασία.

    

Η σειρά των καινοτόμων κριτσινιών με τεχνολογία rolling, χρήση πομάσας ελιάς και λυοφυλιωμένων φρούτων και λαχανικών

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία