BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Μαζί BASF, MedAccess και ίδρυμα Bill & Melinda Gates για αντικουνουπικά δίχτυα με νέες δραστικές κατά της ελονοσίας

Η BASF, η MedAccess και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates συνεργάζονται για να παρέχουν με μικρό κόστος καινοτόμα αντικουνουπικά δίχτυα με νέες δραστικές ουσίες για κουνούπια σε χώρες ενδημικές της ελονοσίας, με σκοπό τον έλεγχο της ασθένειας, καθώς τα έντομα έχουν αναπτύξει ανθεκτικότητα στις υπάρχουσες.

IMG_584722222

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

27
0

Σημειώνεται πως η συμφωνία επιταχύνει τη διαθεσιμότητα της τελευταίας τεχνολογίας στην αντιμετώπιση κουνουπιών για τις κοινότητες με τις μεγαλύτερες ανάγκες, διευκολύνει την παροχή 35 εκατομμυρίων διχτυών κουνουπιών Interceptor® G2 τα επόμενα τέσσερα χρόνια και εξασφαλίζει πιο αποδοτική παραγωγή και χαμηλότερες τιμές στην παραγωγή αντικουνουπικής τεχνολογίας.

Για να σηματοδοτήσει την έκτη διάσκεψη αναπλήρωσης του παγκόσμιου ταμείου για την καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας, η BASF, η MedAccess και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ανακοίνωσαν συμφωνία παροχής 35 εκατομμυρίων διχτυών Interceptor® G2 για την καταπολέμηση της ελονοσίας. Η τετραετής συμφωνία επιταχύνει την πρόσβαση σε αυτή την καινοτόμο νέα τεχνολογία ελέγχου των κουνουπιών σε χώρες όπου η πρόοδος σταματά λόγω της αντίστασης στα εντομοκτόνα.
Η συμφωνία επιτρέπει στην BASF να σχεδιάζει καλύτερα μακροπρόθεσμους πόρους και να μειώνει το κόστος των νέων διχτυών κατά μέσο όρο 40% κατά τη διάρκεια της περιόδου σύμβασης. Αυτό θα καταστήσει τα δίχτυα πιο προσιτά και οικονομικά προσιτά για τις χώρες όπου η αντίσταση στα εντομοκτόνα αυξάνεται και τα συμβατικά δίχτυα καθίστανται λιγότερο αποτελεσματικά. Τα νέα δίχτυα θα βοηθήσουν στην προστασία της υγείας εκατομμυρίων ανθρώπων, ιδίως σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, όπως η Μπουρκίνα Φάσο, η Ακτή του Ελεφαντοστού και το Μάλι.
Ο Trevor Mundel, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Υγείας στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, δήλωσε: "Ο έλεγχος των κουνουπιών, ιδιαίτερα μέσω των διχτυών, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην πρόοδό μας κατά της ελονοσίας τα τελευταία 15 χρόνια. Αλλά η αντίσταση στα εντομοκτόνα απειλεί την πρόοδο σε ορισμένες από τις χώρες με τις υψηλότερες επιβαρύνσεις. Η συμφωνία αυτή θα μας βοηθήσει να μείνουμε μπροστά από την αντίσταση και να προσφέρουμε νέα εργαλεία που είναι πολύ απαραίτητα για την καταπολέμηση μιας ασθένειας που μπορεί να αποτραπεί αποτελεσματικά».
Κάθε χρόνο, η ελονοσία σκοτώνει περίπου 435.000 άτομα και υπάρχουν περίπου 219 εκατομμύρια περιπτώσεις. Πουθενά δεν είναι το πρόβλημα πιο σοβαρό από ό, τι στην Αφρική με περισσότερο από το 90% των θανάτων να σημειώνονται εκεί. Πέρα από τις απώλειες της ζωής, η ελονοσία διαταράσσει την εκπαίδευση, τις βιομηχανίες και τις εθνικές οικονομίες. Είναι μια σημαντική αιτία παγκόσμιας φτώχειας. Ο Saori Dubourg, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BASF, δήλωσε: "Για το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού, κάθε μέρα είναι ένας αγώνας κατά της ελονοσίας. Η ελονοσία μπορεί να αποφευχθεί και να αντιμετωπιστεί, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί το θάνατο ενός παιδιού κάτω των πέντε ετών κάθε δύο λεπτά. Η συμφωνία αυτή θα εξασφαλίσει ότι αυτή η καινοτόμος νέα τεχνολογία θα φτάσει στις περιοχές εκείνες όπου είναι περισσότερο απαραίτητη και θα σώσει ζωές ».
Τα τελευταία χρόνια, η καταπολέμηση της ελονοσίας έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Τα δίχτυα που έχουν υποστεί επεξεργασία με εντομοκτόνα είναι υπεύθυνα για το 69% των 663 εκατομμυρίων κλινικών περιπτώσεων αποτροπής της ελονοσίας μεταξύ 2000 και 2015. Ωστόσο, μετά από πολλά χρόνια ελάττωσης των επιπτώσεων, το εξαιρετικά προσαρμόσιμο κουνούπι έχει αναπτύξει αντίσταση στα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται συνήθως στην πρόληψη της ελονοσίας , με αποτέλεσμα ο αριθμός των κρουσμάτων να αυξηθεί ξανά. Πάνω από 60 χώρες αναφέρουν τώρα αντίσταση σε τουλάχιστον μία τάξη εντομοκτόνων που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της ελονοσίας. Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας καλούν για νέα εργαλεία και συνεργασίες για να ανακτήσουν την αποτελεσματικότητά τους.
Το νέο δίχτυ εντομοκτόνων Interceptor G2 της BASF βασίζεται σε δύο εντομοκτόνα και έχει σχεδιαστεί ειδικά για την καταπολέμηση της αντίστασης στην καταπολέμηση της ελονοσίας. Για περισσότερο από μια δεκαετία, οι επιστήμονες της BASF εργάστηκαν για την επιτυχή επανατοποθέτηση της αλφα-κυπερμεθρίνης και της χλωρφενάπυρης, μιας εντελώς νέας κατηγορίας εντομοκτόνων για τη δημόσια υγεία, για χρήση μαζί σε «κουνουπιέρες». Το δίχτυ εντομοκτόνου έλαβε μια προσωρινή σύσταση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 2017 - το πρώτο για ένα προϊόν που βασίζεται σε μια νέα τάξη χημείας σε περισσότερα από 30 χρόνια.
Ο Μάικλ Άντερσον, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κοινωνικής χρηματοδότησης MedAccess, δήλωσε: "Είμαστε εξαιρετικά υποκινημένοι από τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας. Αν θέλουμε να έχουμε μια πιθανότητα να νικήσουμε την ελονοσία, πρέπει να είναι ευρέως διαθέσιμη η συναρπαστική νέα τεχνολογία, όπως τα δίχτυα κουνουπιών Interceptor G2. Με την εισαγωγή ενός νέου οικονομικού μοντέλου, μπορέσαμε να υποστηρίξουμε τη μείωση των τιμών των διχτυών, να επιταχύνουμε τη διανομή τους και να διασφαλίσουμε την ύπαρξη ενός αξιόπιστου εφοδιασμού. Τώρα, θα επαναλάβουμε τις προσπάθειες σε άλλους τομείς για να διασφαλίσουμε ότι τα οικονομικά και πρακτικά εμπόδια στην πρόσβαση στα φάρμακα καταστρέφονται για πάντα ».
Ο Δρ Yacouba Savadogo είναι εθνικός συντονιστής του προγράμματος National de Lutte contre le Paludisme στη Μπουρκίνα Φάσο, όπου τα πρώτα δίχτυα θα διανεμηθούν το 2019. Είναι επίσης αισιόδοξος ότι η ελονοσία μπορεί να χτυπηθεί εάν οι οργανώσεις συνεργαστούν. "Θα εξαρτηθεί από τη στρατηγική, τη χρηματοδότηση και την εφαρμογή, αλλά με συνδυασμένες και συνεχείς προσπάθειες, μπορούμε να το κάνουμε", σχολίασε. "Πρέπει να συνδυάσουμε πολλές προσεγγίσεις και να βάλουμε τις δυνάμεις μας μαζί για να καταπολεμήσουμε την ελονοσία σε ολόκληρες περιοχές, επειδή τα κουνούπια δεν σέβονται τα σύνορα".
Η ανακοίνωση αποτελεί βασικό επίτευγμα για την εταιρική σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αντικατοπτρίζει τη δέσμευση οργανισμών όπως η Κοινοπραξία καινοτόμου ελέγχου φορέων (IVCC) που συνεργάστηκε με την BASF για την υποστήριξη της ανάπτυξης των δικτύων Interceptor G2. Υποστηρίζει επίσης τους στόχους του προγράμματος New Nets, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Παγκόσμιο Ταμείο για την καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας και της Unitaid, με επικεφαλής τον IVCC. Το έργο των νέων δικτύων θα πειραματιστεί και θα αξιολογηθούν οι επιπτώσεις των δικτύων κουνουπιών με νέους συνδυασμούς εντομοκτόνων σε χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την ελονοσία. Συνολικά, η συμφωνία βασίζεται στη συνεργασία και τις προσπάθειες του Παγκόσμιου Ταμείου, της Unitaid και της Πρωτοβουλίας Κλίντον για την Πρόσβαση στην Υγεία , οι οποίες συμβάλλουν στην προσφορά προϊόντων που σώζουν ζωές σε κοινότητες που πάσχουν από ελονοσία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία