Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Πρώτη Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΙΟΝ

Στην έκδοση της 1ης Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας προχώρησε η ΙΟΝ Α.Ε., στην οποία παρουσιάζεται το όραμα, οι αξίες, οι στόχοι και οι δεσμεύσεις της εταιρείας σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

ion_2

Agronews

70
0

Μέσα από την νέα στρατηγική για την Εταιρική Υπευθυνότητα, η ΙΟΝ επιδιώκει έμπρακτα να ενισχύσει τη θετική επίδρασή της τόσο στην επιχειρηματικής της λειτουργία, όσο και στα Ενδιαφερόμενα Μέρη της.
Στην Έκθεση παρουσιάζεται εκτενώς η παρούσα κατάσταση της εταιρείας, οι βασικές της αξίες, τα προϊόντα που παράγει, οι μονάδες παραγωγής, ο αριθμός των εργαζομένων, καθώς και τα βασικά οικονομικά στοιχεία. Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της Έκθεσης είναι και η αναφορά στην έννοια της ‘ουσιαστικότητας’ αλλά και η ιεράρχηση των πιο ουσιαστικών θεμάτων για την ΙΟΝ  και τα Ενδιαφερόμενα Μέρη της. Επίσης, μέσα στην Έκθεση γίνεται αναφορά στις δράσεις της εταιρείας για το έτος 2018 πάνω στους βασικούς πυλώνες της Εταιρικής Υπευθυνότητας (εργαζόμενοι, κοινωνία, περιβάλλον, αγορά).

 Βασικοί στόχοι της ΙΟΝ είναι η εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων της, η ανάπτυξη ενός ασφαλούς και καλού εργασιακού περιβάλλοντος, η προστασία του οικοσυστήματος και η αρμονική συνύπαρξη της επιχειρηματικής δράσης με τις ανάγκες των κοινωνιών στις οποίες η εταιρεία δραστηριοποιείται.

 Η Έκθεση ακολουθεί τις κατευθυντήριες οδηγίες του Global Reporting Initiative (GRI) και πιο συγκεκριμένα την έκδοση Standards (In Accordance – Core). Το GRI αποτελεί το πλέον αναγνωρισμένο, διαδομένο και απαιτητικό διεθνές πρότυπο για την κατάρτιση Εκθέσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας.

 Τέλος, στην Έκθεση παρουσιάζονται οι μελλοντικοί στόχοι και δεσμεύσεις της ΙΟΝ που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την προσπάθεια της εταιρείας να λειτουργεί ως ένας κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνος οργανισμός.

 Η Έκθεση είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή και μπορεί κανείς να τη διαβάσει αναλυτικά εδώ, στο site της εταιρείας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία