BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Στην αγορά κόκκινου κρέατος μπαίνει η Nιτσιάκος

Στην αγορά κόκκινου κρέατος είναι έτοιμη να μπει η Νιτσιάκος με επενδύσεις τόσο στο πρόβειο κρέας όσο κα στο μοσχαρίσιο, με τα πρώτα νέα προϊόντα να φτάνουν στην αγορά μέσα στο 2020.

nitsiakos

79
0

Την ίδια στιγμή η εταιρεία προετοιμάζεται για νέο επενδυτικό πλάνο αξίας 25 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2020-2022 που θα αφορά τόσο στην είσοδο στην αγορά αρνίσιο και  μοσχαρίσιου κρέατος, όσο και στον εκσυγχρονισμό και γενικά την ενίσχυση της δυναμικότητας στο πτηνοσφαγείο της Θεσσαλονίκης με αύξηση της παραγωγής στα 5000 πτηνά ανά ώρα.

Τα παραπάνω ανέφερε η Μαριλένα Νιτσιάκου διευθύντρια Sales & Marketing της εταιρείας σε συνάντηση με δημοσιογράφους που έγινε την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι τα νέα προϊόντα τυποποιημένου κόκκινου κρέατος με το brand της Νιτσιάκος θα διανέμονται από το κανάλι του λιανεμπορίου αλλά και του HO.RE.CΑ. Μάλιστα η Νιτσιάκος έχει ήδη πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμαστική εκτροφή αρνιού, ενώ την επόμενη εβδομάδα σχεδιάζει να προχωρήσει στην πρώτη δοκιμαστική εκτροφή μοσχαριού, διαθέτοντας 150 μοσχάρια.

Βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού πλάνο για την δημιουργία μονάδων εκτροφής και τυποποιητηρίου κόκκινου κρέατος, στα Δολιανά Ιωαννίνων. Ακόμη, στο επενδυτικό σχέδιο για την περίοδο 2020-2022 όπως ανέφερε η Μαριλένα Νιτσιάκου ο σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία νέας γραμμής σφαγής και τον διπλασιασμό του τυποποιητηρίου στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων αλλά και την κατασκευή νέου εργοστασίου με γραμμές επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής. Η τελευταία αυτή κίνηση θα δώσει την δυνατότητα να κάνει την είσοδο της στην αγορά των ιχθυοκαλλιεργειών παρέχοντας, χάρη στις δυνατότητες της νέας μονάδας της, πρώτη ύλη για ζωοτροφές για τον εν λόγω κλάδο. 

Η διεύρυνση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον τζίρο της Ντσιάκος, ο οποίος βρίσκεται σε ανοδική πορεία σύμφωνα με την κα. Νιτσιάκου, φτάνοντας τα 370 εκατ. ευρώ για το 2019, σημαντικά αυξημένος από τον κύκλο εργασιών του 2018, ο οποίος ήταν 345 εκατ. ευρώ. Ας αναφερθεί πως ο τζίρος της εταιρείας αυτή την στιγμή προέρχεται κατά κύριο λόγο από τις δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τα  κοτόπουλα (42%) και τις ζωοτροφές (42%) και σε μικρότερο βαθμό από την εκτροφή γαλοπούλας, που καταγράφει ανοδική πορεία, αλλά και κουνελιών, η αγορά για τα οποία, είναι σχετικά μικρή. 

Στον χώρο των εξαγωγών καταγράφονται αξιοσημείωτες επιδόσεις στα Βαλκάνια, την Κύπρο και την Ιταλία. Στην τελευταία η Νιτσιάκος δραστηριοποιείται τα τελευταία δυο χρόνια έχοντας εξελιχθεί σε σημαντικό ανταγωνιστή για τις εγχώριες επιχειρήσεις στην Κεντρική και Νότια Ιταλία. Άμεσος στόχος της Νιτσιάκος είναι η επέκταση και στον Ιταλικό Βορρά.

 

 

Παράλληλα η εταιρεία αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να ολοκληρώσει τις δρομολογημένες κινήσεις ανάπτυξης μέσω και του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών της με επενδύσεις που αγγίζουν τα 35 εκατ. ευρώ και στόχο έχουν πέρα από την διεύρυνση της ποικιλίας προϊόντων, την διασφάλιση της ποιότητας, την καινοτομία και την ενίσχυση του θετικού περιβαλλοντικού προσήμου. Μάλιστα μέσα στο 2019 ολοκληρώθηκαν βάσει σχεδιασμού επενδύσεις που άγγξαν τα 10 εκατ. ευρώ αι μεταξύ άλλων, περιλάμβαναν την επέκταση του τυποποιητηρίου των Ιωαννίνων και την εγκατάσταση νέων γραμμών μηχανικής αποστέωσης. Επίσης, έγινε εκσυγχρονισμός των δύο εργοστασίων ζωοτροφών σε Ιωάννινα και Άρτα με στόχο την ποιοτική βελτίωση του παραγόμενου pellet, καθώς και εγκατάσταση νέου βιολογικού καθαρισμού επεξεργασίας υγρών λυμμάτων στο πτηνοσφαγείο Ιωαννίνων. Μέσα στο 2019, ξεκίνησε τη λειτουργία της επίσης η επέκταση και η εγκατάσταση της νέας γραμμής προψημένων προϊόντων στην εταιρεία Foodmaster, του ομίλου Νιτσιάκος, στην Άρτα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία