BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Ισχυρή ανάπτυξη για το β' εξάμηνο του 2019 σημείωσε η Syngenta

Με ένα δύσκολο ξεκίνημα στο πρώτο μισό του 2019 λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και συναλλαγματικών περιορισμών, η Syngenta κατάφερε να ανακάμψει στο δεύτερο μισό του οικονομικού έτους 2019, αυξάνοντας μάλιστα τις πωλήσεις της κατά 4% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

syngentaaaa

10
0

Παράλληλα οι πωλήσεις προϊόντων φυτοπροστασίας αυξήθηκαν κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και 5% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις της Syngenta, δεδομένου ότι οι μεγάλες προκλήσεις το 2019 περιλαμβάνουν ιστορικές πλημμύρες στις ΗΠΑ, ξηρασία στην Αυστραλία και συναλλαγματικές ανατροπές. Οι ομάδες της Syngenta σε όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών συνθηκών προσαρμόζοντας γρήγορα τις δυνατότητές μας στις άμεσες ανάγκες των αγροτών. Οι πωλήσεις για ολόκληρο το έτος αυξήθηκαν κατά 4% με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες» ανάφερε ο CEO της Syngenta Erik Fyrwald.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανακοινώσαμε τον νέο όμιλο Syngenta. Αυτό ενισχύει περαιτέρω την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε τους αγρότες σε όλο τον κόσμο με την καινοτομία για πιο βιώσιμη γεωργία, να βοηθάμε να αντιμετωπίζουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να μειώνουμε τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής, να προστατεύουμε τη βιοποικιλότητα και να βελτιώνουμε τη διατροφή μας » συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οικονομικά χαρακτηριστικά του έτους 2019

 

Πωλήσεις 13,6 δισ. δολάρια

Οι πωλήσεις ύψους 13,6 δισ. δολαρίων ήταν ίδιες με το 2018, αλλά 4% υψηλότερες στις σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων των τιμών στη Βραζιλία για να μετριάσουν την πτώση του ρεάλ. Οι πωλήσεις σε προϊόντα φυτοπροστασίας καλλιεργειών ύψους 10,6 δισ. δολαρίων ήταν 1% και 5% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, με ισχυρή απόδοση στη Βραζιλία που αποζημίωσε και με το παραπάνω για τις απώλειες από την αδύναμη αμερικανική αγορά. Οι πωλήσεις σπόρων προς σπορά ύψους 3,1 δισ. Δολαρίων ήταν 4% χαμηλότερες από το 2018, 1% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, αλλά ήταν προσαρμοσμένες για αλλαγή των δικαιωμάτων ελέγχου και των εκχωρήσεων.

 

Το EBITDA ανήλθε σε 2,9 δισ. δολάρια

Το EBITDA ύψους 2,9 δισ. δολαρίων περιλάμβανε έξοδα ανάπτυξης ύψους 344 εκατ. Δολαρίων, τα οποία κεφαλαιοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 2019, ευθυγραμμιζόμενα με άλλα μέρη του ομίλου Syngenta. Διαφορετικά, το EBITDA ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν 3% χαμηλότερο από το 2018, αλλά ήταν προσαρμοσμένο για αλλαγή των δικαιωμάτων ελέγχου και των εκχωρήσεων. Εξαιρουμένης της κεφαλαιοποίησης, το περιθώριο EBITDA ήταν 19,0% (2018: 19,7%) και προσαρμόστηκε για αλλαγή των δικαιωμάτων ελέγχου και των εκχωρήσεων ήταν 0,1% χαμηλότερα, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου και των πρώτων υλών.

 

Καθαρό εισόδημα 1.450 εκατ. δολάρια

Τα καθαρά έσοδα ύψους 1.450 εκατ. δολαρίων (2018: 1.447 εκατ. δολάρια) περιλάμβαναν 291 εκατ. δολάρια που σχετίζονται με το κεφαλαιοποιημένο κόστος ανάπτυξης. Εξαιρουμένου αυτού, το καθαρό εισόδημα ήταν 20% χαμηλότερο από το 2018, το οποίο περιλάμβανε κέρδη προ φόρων ύψους 365 εκατ. δολαρίων για τις εκχωρημένες εντολές. πριν από την αναδιάρθρωση, το καθαρό εισόδημα αυξήθηκε κατά 3%, με ένα εφάπαξ κέρδος από την αναπροσαρμογή του αναβαλλόμενου φόρου από την ελβετική φορολογική μεταρρύθμιση αντισταθμίζοντας το υψηλότερο κόστος τόκων μετά την έκδοση των ομολόγων του 2018 και το αυξημένο κόστος πετρελαίου και πρώτων υλών.

 

Ρευστότητα 1,39 δισ. Δολάρια

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές πριν από τις εξαγορές και η διακανονιστική διαφορά των ΗΠΑ ήταν 1,39 δισ. Δολάρια (2018: 1,76 δισ. Δολάρια). Το 2019 περιλάμβανε κάποια αυξημένα έσοδα από πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων και 522 εκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις παγίων στοιχείων, ενώ το 2018 περιλάμβανε κέρδη ύψους 486 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία προέρχονταν κυρίως από εκταμιεύσεις με εντολή των προϊόντων.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία