BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Ξεπερνά τα 2,5 δις ευρώ ετησίως το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Bayer για την γεωργία

Η Bayer ηγείται της καινοτομίας και της βιωσιμότητας στη Γεωργία με κορυφαίες επενδύσεις και χαρτοφυλάκιο που ξεπερνούν ετησίως τα 2,3 δισ. Ευρώ.

agronomist

19
0

Το 2019, 55 ερευνητικά projects  και ανάπτυξης νέων μορφών ολοκληρώθηκαν από την Bayer, ενώ ταυτόχρονα προσέφερε στους παραγωγούς, παγκοσμίως, περισσότερα από 450 νέα υβρίδια και ποικιλίες καλαμποκιού, σόγιας, βαμβακιού και λαχανικών. Η ετήσια επένδυση της Bayer ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στον τομέα Επιστήμης Γεωργίας εξασφαλίζει στην εταιρεία σημαντικά ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Με εκτιμώμενη μέγιστη αξία πωλήσεων έως και 30 δισ. Ευρώ, η Bayer μετατρέπει την επένδυση σε Έρευνα και Ανάπτυξη, σε καινοτόμα προϊόντα που ανταποκρίνονται στην πολυπλοκότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί, οι καταναλωτές και ο πλανήτης.

«Στη Bayer, έχουμε επιλέξει να συμβάλουμε ουσιαστικά στην αντιμετώπιση μερικών από τις πλέον απαιτητικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Στη γεωργία, αυτό σημαίνει να συμβάλουμε στην εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας τροφής για την ανθρωπότητα, χωρίς να εξαντλήσουμε τους πόρους στον πλανήτη. Οι παραγωγοί χρειάζονται την καινοτομία όχι μόνο για να εξασφαλίσουν επάρκεια τροφής  αλλά και για να την εξασφαλίσουν με τρόπο βιώσιμο σεβόμενοι τα όρια και τις δυνατότητες του πλανήτη», δήλωσε ο Liam Condon, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer και πρόεδρος του Τομέα Crop Science.

Η ηγετική θέση της Bayer βασίζεται στη στρατηγική της που επικεντρώνεται στην καινοτομία, εξισορροπώντας τόσο τις παραδοσιακές όσο και τις πιο προοδευτικές προσεγγίσεις στην Ε&Α. Διαθέτοντας  υψηλή τεχνογνωσία σε σπόρους και χαρακτηριστικά, φυτοπροστασία και ψηφιακή γεωργία, η Bayer επενδύει στην βελτίωση των προϊόντων υψηλής απόδοσης που απολαμβάνουν ήδη οι πελάτες της, ενώ παράλληλα οραματίζεται νέους τρόπους για τη γεωργική παραγωγή.

Νέες εξελίξεις

Η Bayer ανακοίνωσε την ανάπτυξη μίας νέας δραστικής ουσίας για ζιζανιοκτόνο , προχωρώντας τον πρώτο νέο τρόπο δράσης για μεταφυτρωτικό έλεγχο των ζιζανίων σε αροτραίες καλλιέργειες, εδώ και 30 χρόνια. Πολλοί και διαφορετικοί μηχανισμοί για τον έλεγχο των ζιζανίων είναι σημαντικοί για τη διαχείριση της ανθεκτικότητας στα ζιζανιοκτόνα και την χρήση πρακτικών που βοηθούν στη σημαντική μείωση των αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από τις γεωργικές εργασίες, όπως ο περιορισμός της κατεργασίας του εδάφους. Η Bayer ανήγγειλε μία δραστική ουσία στη Φάση 2 της πρώιμης ανάπτυξης, η οποία έχει επιδείξει αποτελεσματικό έλεγχο βασικών ανθεκτικών αγρωστωδών ζιζανίων. Το έργο επιδεικνύει πρόοδο που συνάδει με την μακροπρόθεσμη δέσμευση της Bayer να επενδύσει περίπου 5 δισ. Ευρώ την επόμενη δεκαετία σε πρόσθετες μεθόδους για την καταπολέμηση των ζιζανίων.

Το καλαμπόκι χαμηλής ανάπτυξης της Bayer αναμένεται να προσφέρει οφέλη ως προς την περιβαλλοντική βιωσιμότητα  και ως προς την ευελιξία, μεταμορφώνοντας δραστικά την διαχείριση των καλλιεργειών. Ορισμένα υβρίδια αραβοσίτου χαμηλής ανάπτυξης μπορούν να φυτευτούν πιο κοντά το ‘ένα στο άλλο, επιτρέποντας την παραγωγή περισσότερου καλαμποκιού στην ίδια έκταση γης και ενδεχομένως μειώνοντας τις απαιτήσεις σε καλλιεργήσιμη γη και νερό. Το μικρότερο ύψος θα συμβάλλει επίσης στη βελτίωση της ευστάθειας, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης αντοχής στο πλάγιασμα, συμβάλλοντας στη μείωση των απωλειών στην παραγωγή από δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες όπως δυνατοί άνεμοι.

Μετατροπή της Ε&Α σε προσαρμοσμένες λύσεις προστιθέμενης αξίας για τους παραγωγούς

Στη γεωργία, δεν υπάρχει μία λύση για όλους. Κάθε συνδυασμός προϊόντων πρέπει να προσαρμόζεται ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κάθε παραγωγού. Τα ψηφιακά εργαλεία εμβαθύνουν την κατανόηση αυτών των αναγκών, επιταχύνοντας την ικανότητα της Bayer να βοηθά τους παραγωγούς με εξατομικευμένες προκλήσεις.

Η ψηφιακή πλατφόρμα γεωργίας Climate FieldView™, η οποία είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας,  συνεχίζει να ηγείται του κλάδου χάρη στην ολοκληρωμένη σειρά διασυνδεδεμένων εργαλείων που βοηθούν τους παραγωγούς να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων και να αυξάνουν την παραγωγικότητά τους. Η χρήση της πλατφόρμας αυξάνεται με ταχύτατο ρυθμό, λόγω της πρόσθετης αξίας που οι παραγωγοί σε όλο τον κόσμο αποκομίζουν, χάρη στην τεχνολογία. Η καινοτομία του FieldView με τη μετατροπή των δεδομένων σε πρακτικές γνώσεις, έπεισε τους παραγωγούς, οι οποίοι συνδέουν τα δεδομένα από καλλιέργειες σε έκταση μεγαλύτερη των 95 εκατομμυρίων στρεμμάτων με την πλατφόρμα, φέρνοντας τη στην ηγετική θέση στην αγορά της διασύνδεσης δεδομένων.

Το πρώτο δείγμα αυτού του είδους, το Seed Advisor, δίνει τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων με ένα προγνωστικό μοντέλο που συνδυάζει τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη σπόρων της βιομηχανίας, με δεδομένα απόδοσης σπόρων ανά περιοχή ώστε να συμβάλλει στην  πρόβλεψη υβριδίων με τις καλύτερες επιδόσεις για κάθε ένα χωράφι ξεχωριστά. Στη Νότια Αμερική, το πρόγραμμα, Advanced Seed Prescriptions αυξάνει την απόδοση της καλλιέργειας, χρησιμοποιώντας το ιστορικό δεδομένων του συγκεκριμένου χωραφιού και απεικονίσεις του εδάφους, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα δοκιμών της Bayer, ώστε να παρέχει προτάσεις διαφοροποιημένης πυκνότητας σποράς εξατομικευμένες στις αποδόσεις ή στους στόχους κερδοφορίας του παραγωγού.

Νέες εφαρμογές μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζουν να βελτιώνουν την ταχύτητα και την κλίμακα με την οποία μπορούμε να φτάσουμε στα καλύτερα προϊόντα για να καλύψουμε τις ανάγκες κάθε καλλιεργητή. Ο εντοπισμός των καλύτερων δυνατών προϊόντων νωρίς στο χαρτοφυλάκιο επιτρέπει πιο εκτεταμένες δοκιμές στον αγρό σε ποικίλες συνθήκες και πολύτιμες γνώσεις για το προϊόν, οι οποίες συλλέγονται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του. Τα στοιχεία αυτά υποστηρίζουν την επιτυχία των νέων υβριδίων και ποικιλιών που παραδίδουμε στους παραγωγούς κάθε χρόνο. Στο καλαμπόκι, αυτό έχει μεταφραστεί στην ηγετική θέση της Bayer σε πέντε από τις έξι βασικές γεωγραφικές περιοχές καλαμποκιού παγκοσμίως.

Η Bayer χαρακτηρίζει τις επενδύσεις στην καινοτομία, επενδύσεις σε βιώσιμη γεωργία για την επόμενη γενιά

Η καινοτομία της Bayer επικεντρώνεται στην αύξηση παραγωγής σε κάθε στρέμμα, μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της γεωργίας και επιτρέποντας τη λήψη πιο ενημερωμένων αποφάσεων μέσω δεδομένων. Η δέσμευση της εταιρείας για βιωσιμότητα περιλαμβάνει επίσης τις ενέργειες της εταιρείας, ώστε να κάνει την καινοτομία διαθέσιμη και εφαρμόσιμη σε παραγωγούς με εκμεταλλεύσεις όλων των μεγεθών, σε όλο τον κόσμο.

Η τεχνολογία ThryvOn™ της Bayer, ένα χαρακτηριστικό κατά του λύγκου και του θρίπα στο βαμβάκι, αναμένεται να προσφέρει μεγάλη προστιθέμενη αξία στους παραγωγούς, υποστηρίζοντας την υγιή ανάπτυξη των φυτών και βοηθώντας στην προστασία από τους εχθρούς που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με βιοτεχνολογικό χαρακτηριστικό. Οι πρόοδοι στα χαρακτηριστικά προστασίας από τα έντομα μειώνουν την ανάγκη για εφαρμογές εντομοκτόνου στην καλλιέργεια και βελτιώνουν την παραγωγικότητα ανά στρέμμα.

Οι σημερινές λύσεις φυτοπροστασίας περιλαμβάνουν ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές χημικές ουσίες. Ένα παράδειγμα είναι η τεχνολογία iblon™, ένα νέο μυκητοκτόνο για τα δημητριακά. Το σιτάρι που έχει υποστεί επεξεργασία με το iblon™ υπερέβη τα πρότυπα της αγοράς για υψηλότερες αποδόσεις κατά μέσο όρο 2,2%, επιτρέποντας στους παραγωγούς να εξασφαλίζουν πιο βιώσιμη και αποτελεσματική παραγωγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προϊόν αυτό δεν έχει εγκριθεί ακόμη στη χώρα μας.

«Μετατρέπουμε την Ε&Α σε λύσεις για τους παραγωγούς που ενισχύουν την απόδοση, δημιουργούν νέα αξία και μειώνουν τη χρήση των εισροών που απαιτούνται για την παραγωγή μιας καλλιέργειας», δήλωσε ο Bob Reiter, Επικεφαλής Ε&Α του Τομέα Crop Science. «Χάρη στις κορυφαίες θέσεις μας σε πλατφόρμες τεχνολογίας, η Bayer βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να ανακαλύψει, να συνδυάσει και να προσαρμόσει λύσεις - εξυπηρετώντας ανεκπλήρωτες ανάγκες και οραματιζόμενη νέους τρόπους καλλιέργειας - και αυτή είναι μια νίκη για τους παραγωγούς, τους καταναλωτές και τον πλανήτη μας».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία