BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Έξι πολυεθνικές σιτηρών συστήνουν εταιρεία για τον έλεγχο του εμπορίου

Σε νομική οντότητα με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας μετασχηματίστηκε προ ολίγων ημερών η πρωτοβουλία των έξι μεγαλύτερων πολυεθνικών εταιρειών που μαζί ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο σιτηρών.

Corn_AdobeStock_101251190_E4334

Πέτρος Γκόγκος

110
0

Υπό την νεοσύστατη Covantis SA, η ADM, η Bunge, η Cargill και η Louis Dreyfus (το αιωνόβιο ABCD που κυριαρχεί στον χώρο των σιτηρών) μαζί με την κινεζική υπερδύναμη COFCO, και την Glencore Agriculture φιλοδοξούν να ψηφιοποιήσουν όλο το φάσμα των εκτελεστικών διαδικασιών που ακολουθούν μια εμπορική πράξη, ξεκινώντας από τα σιτηρά και τους ελαιούχους σπόρους.

Νωρίτερα φέτος, η πρωτοβουλία ανακοίνωσε την επιλογή της ConsenSys, μιας κορυφαίας τεχνολογικής εταιρείας στον χώρο του Ethereum blockchain, ως κορυφαίου τεχνολογικού ώστε να αναπτύξει το μετασχηματιστικό σύνολο ψηφιακών λύσεων, με την πανίσχυρη αυτή ψηφιακή πλατφόρμα να τίθεται σε λειτουργία μέσα στο 2020.

Στις 3 Απριλίου, η Covantis ανήγγειλε επίσης τη δομή διακυβέρνησής της και την διοίκησή της. Το διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από ένα μέλος από κάθε έναν από τους έξι συνιδρυτές θα επιβλέπει την εταιρεία και θα βοηθήσει στην καθοδήγηση της εξέλιξής της. Το συμβούλιο θα προεδρεύεται από έναν από τους διευθυντές και θα περιστρέφεται ετησίως. Ο διευθυντής που διορίζεται από την εταιρεία Louis Dreyfus θα λειτουργήσει ως Πρόεδρος για τους πρώτους 12 μήνες. "Μετά από διεξοδική έρευνα, είμαστε ικανοποιημένοι με τον διορισμό της Πέτιγια Σεχάνοβα ως CEO της εταιρείας", δήλωσε ο Στεφάνο Ρετόρε, ανεξάρτητος σύμβουλος της οργάνωσης. "Η Πέτιγια φέρνει στην Covantis την πλούσια γνώση που έχει πάνω στη βιομηχανία του εμπορίου σιτηρών και έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες στη διαμόρφωση της πρωτοβουλίας από την ίδρυσή της το 2018".

Για την ακρίβεια, η κα. Σεχάνοβα έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε πολυεθνικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων 11 χρόνια συνεργασίας με την Cargill, κατά τη διάρκεια της οποίας έχει υπηρετήσει σε μια σειρά ηγετικών θέσεων, συμπεριλαμβανομένης και της πιο τελευταίας ως αρχηγός εμπορικών υποθέσεων. Ο Stefano Rettore θα συνεχίσει να διαδραματίζει ρόλο ανεξάρτητου συμβούλου στο διοικητικό συμβούλιο μέχρι τον Ιούνιο, μετά τον οποίο θα ανακοινωθεί ο διάδοχός του.

«Σε συνομιλίες με τους ενδιαφερόμενους σε όλο τον κόσμο και πάνω-κάτω στην αλυσίδα αξίας, ακούγαμε ξανά και ξανά πόσο σημαντικό είναι για ολόκληρο τον κλάδο μας να εκσυγχρονίσει τις παρωχημένες παγκόσμιες συναλλαγές μας με σιτηρά. Covantis ως νομική οντότητα, εστιάζουμε στην προετοιμασία της έναρξης της νέας πλατφόρμας το 2020. " "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανακοινώνουμε ότι τοποθετούμε την εταιρεία στην Ελβετία", πρόσθεσε ο Σεχανόβα. "Η Ελβετία είναι ένας ακμαίος τεχνολογικός κόμβος καινοτομίας, με πρόσβαση σε τεράστια ταλέντα και τεχνογνωσία σε λύσεις blockchain. Η κεντρική θέση της Γενεύης το καθιστά ιδανικό για να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλη την αλυσίδα αξίας μας, δημιουργώντας τη νέα μας ψηφιακή πλατφόρμα για τη βιομηχανία. βιομηχανία."

Η ConsenSys θα επωφεληθεί από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, όπως το Codify, το PegaSys Orchestrate, το Kaleido και το MythX, για να δημιουργήσουν το blockchain network στο Ethereum.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία