BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Το περιζήτητο ξινόμαυρο της Amyntas Wines

Η έλευση του καλοκαιριού αποτελεί μία πρώτης τάξης αφορμή, για να απολάυσουμε ξανά τα αγαπημένα αφρώδη κρασιά.

wines1

736
0

Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου

AMYNTASWINES

Το 1959 ξεκινά η ιστορία του οινοποιείου της ΕΑΣ Αμυνταίου, το οποίο σήμερα συστήνεται ως Amyntas Wines και συνεχίζει την επιτυχημένη οινοποιητική του πορεία.

Σημαντικός σταθμός σε αυτήν υπήρξε το 1971, όταν πρωτοξεκίνησαν οι πειραματικές δοκιμές για την παραγωγή αφρώδους οίνου από το Ξινόμαυρο οι οποίες οδήγησαν σε εξαιρετικά αποτελέσματα. Τον επόμενο χρόνο κιόλας το ελληνικό κράτος αναγνώρισε επίσημα την αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου με την διάκριση Π.Ο.Π., δημιουργώντας παράλληλα στον πρώτο εγχώριο ροζέ οίνο Π.Ο.Π.

Η ζώνη του ΠΟΠ Αμύνταιο είναι η βορειότερη και με το μεγαλύτερο μέσο υψόμετρο (615 μ.) από τις τέσσερις ζώνες οίνων ΠΟΠ, στις οποίες συμμετέχει η ποικιλία Ξινόμαυρο. Το Ξινόμαυρο και το Αμύνταιο ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένα, τόσο για την παραγωγή ερυθρών οίνων, όσο και ροζέ, λόγω του ιδιαίτερου μεσοκλίματος του οροπεδίου, που ευνοεί την παραγωγή αυτού του τύπου οίνων. Πρόκειται για τον πρώτο εγχώριο ερυθρωπό (ροζέ) οίνο ΠΟΠ.

Αμύνταιον Rose Demi-Sec

ΟΙΝΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΦΥΣΙΚΟΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΝ

ΤΥΠΟΣ: ΑΦΡΩΔΗΣ ΡΟΖΕ ΗΜΙΞΗΡΟΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΑ: ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ



Το αφρώδες Rose Demi-Sec της Amyntas Wines αποτελεί ένα καταξιωμένο ελληνικό αμπελοοινικό προϊόν που μας εκπροσωπεί επάξια σε διεθνείς διαγωνισμούς, αποσπώντας πολλά μετάλλια και εξαιρετικές κριτικές.

Οινοποίηση: Για την παραγωγή του Αμύνταιον Rose Demi-Sec εφαρμόζεται η μέθοδος της κλειστής δεξαμενής (cuve close). Για την παραγωγή του οίνου βάσης πραγματοποιείται πρώιμος τρύγος, που αποσκοπεί σε σταφύλια με χαμηλά σάκχαρα, χαμηλό τελικό αλκοολικό τίτλο αλλά παράλληλα υψηλή οξύτητα. Η δεύτερη αλκοολική ζύμωση που ακολουθεί στην πορεία πραγματοποιείται σε μικρές αυτόκλειστες δεξαμενές, με πολύ αργούς ρυθμούς και σε χαμηλές ελεγχόμενες θερμοκρασίες.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Λαμπερό ροζέ τριανταφυλλί χρώμα, με όμορφα λεπτοκεντημένα κορδόνια φυσαλλιδών. Μύτη εκφραστική με γλυκές νότες. Χαρακτηρίζεται από αρώματα κόκκινων φρούτων και λουλουδιών, φράουλας, βατόμουρου, κυδώνι και καραμέλα. Ένα αφρώδες με ανάλαφρο και δροσερό στο στόμα, όπου η γλυκύτητα των σακχάρων βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την οξύτητα αφήνοντας μια ικανοποιητική επίγευση.

Αρμονία: Είναι υπέροχο σαν απεριτίφ αλλά μπορεί να συνοδεύσει επάξια ζαχαρωμένες φράουλες, κεράσια, τάρτες και μους φρούτων

Σερβίρισμα: Απολαύστε στους 6 - 10°C

Αμύνταιον Rose Sec

ΟΙΝΟΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΦΥΣΙΚΟΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΝ

ΤΥΠΟΣ: ΑΦΡΩΔΗΣ ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΑ: ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ

Το αφρώδες Rose Sec της Amyntas Wines αποτελεί ένα καταξιωμένο ελληνικό αμπελοοινικό προϊόν.

Οινοποίηση: Το Αμύνταιον Rose Sec παράγεται με την μέθοδος κλειστής δεξαμενής (cuve close), όπως και στην παραγωγή του Rose Demi-Sec, καθώς η δεύτερη αλκοολική ζύμωση λαμβάνει χώρα σε αυτόκλειστες δεξαμενές με πολύ αργούς ρυθμούς. Για την παραγωγή του κρασιού βάσης πραγματοποιείται πρώιμος τρύγος, που αποσκοπεί σε σταφύλια με χαμηλά σάκχαρα, χαμηλό τελικό αλκοολικό τίτλο αλλά παράλληλα υψηλή οξύτητα.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα, φίνες φυσαλίδες και πλούσιο αφρισμό. Γλυκές νότες από φράουλα, βατόμουρο, κυδώνι και καραμέλα συνδυάζονται με έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων και ανθέων, αφήνοντας στον ουρανίσκο μια αίσθηση φρεσκάδας και μια νότα γλυκύτητας.

Αρμονία: Συνδυάζεται επάξια με τάρτες κόκκινων φρούτων ή φρουτοσαλάτες φράουλας-ανανά.

Σερβίρισμα: Απολαύστε στους 6 - 10°C

Στο χαρτοφυλάκιο ετικετών της Amyntas Wines ανήκουν τα Αμύνταιο ΠΟΠ Ροζέ Ξηρός, ΠΟΠ Ερυθρός Ξηρός, ΠΟΠ Ερυθρός Ξηρός - Επι¬λεγμένος, Αμύντας Λευκός Ξηρός, Ροζέ Ξηρός, Ερυθρός Ξηρός, Ερυθρός Ημίγλυκος, τα αφρώδη Ξινόμαυρο Αφρώ¬δης Rose Sec και Αφρώ¬δης Rose Demi Sec, Ξινόμαυρο Blanc de Noir, τα Πετραία Γη Λευκό και Ερυθρό και Επιτραπέζιος Οίνος  Λευκός Ξηρός, Ροζέ Ξηρός, Ερυθρός Ξηρός και Ερυθρός Ημίγλυκος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία