Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Παραγωγή όλο το 12µηνο για την «Κήποι Καρδίτσας»

Επενδύει σε επέκταση των θερµοκηπιακών εγκαταστάσεων υδροπονικής ντοµάτας και βάζει στόχο τους 6.000 τόνους σε 80 στρέµµατα εκµετάλλευσης.

Kipoi-Karditsas-1

232
0

Την επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων, πριν καλά – καλά τις θέσει σε παραγωγική λειτουργία, δροµολογεί η «Κήποι Καρδίτσας ΑΕ» προκειµένου να πιάσει τους 6.000 τόνους παραγωγής υδροπονικής ντοµάτας ετησίως, από τους περίπου 3.750 τόνους, που αναµένει φέτος. 
Η επιχείρηση ολοκλήρωσε, από τις αρχές του 2020, κοντά στην πόλη της Καρδίτσας ένα σύγχρονο θερµοκήπιο παραγωγής υδροπονικής ντοµάτας στεγασµένης επιφάνειας 50 στρέµµατα, µε συµπαραγωγή ηλεκτρισµού και θερµότητας υψηλής απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) και στο σχεδιασµό της είναι να προσθέσει, στις αρχές του 2021, άλλα 30 στρέµµατα.«Μέχρι στιγµής έχουµε ποικιλίες που επιτρέπουν στο θερµοκήπιο να έχει παραγωγή ντοµάτας µέχρι και τον Οκτώβριο. Στην επέκταση των 30 στρεµµάτων θέλουµε να φυτεύσουµε ποικιλίες που θα µας δώσουν τη δυνατότητα να έχουµε προϊόν και το διάστηµα από το Νοέµβριο έως το Μάρτιο, ώστε να κλείνει ο κύκλος του 12µήνου µε εµπορική παρουσία στην αγορά», ανέφερε στην εφηµερίδα Agrenda ο βασικός µέτοχος και διευθύνων σύµβουλος της «Κήποι Καρδίτσας», Αργύρης Παπαργυρόπουλος.

Η σχεδιαζόµενη επένδυση προϋπολογίζεται στο ποσό των 3 εκατ. ευρώ και θα έρθει να προστεθεί στα 11 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη δαπανηθεί στο υπάρχον θερµοκήπιο, το οποίο διαθέτει, µεταξύ άλλων, σύγχρονο σύστηµα ελέγχου εσωτερικού κλίµατος, ψυκτικούς θαλάµους, µονάδες διαλογής και συσκευασίας του παραγόµενου προϊόντος, σε µονόσειρο ή δίσειρο χαρτοκιβώτιο των 7 κιλών ή µε τις προδιαγραφές του πελάτη.

«Η φετινή πρώτη παραγωγή του θερµοκηπίου ξεκίνησε να συγκοµίζεται πριν περίπου 2,5 µήνες και µε δεδοµένο πως η απόδοση εκτιµάται ότι θα φτάσει στα 75 κιλά το τετραγωνικό, υπολογίζουµε πως στο σύνολο της καλλιεργητικής σεζόν, θα πιάσουµε κοντά στους 3.750 τόνους», µας εξήγησε ο κ. Παπαργυρόπουλος, προσθέτοντας πως «όταν πάµε στα 80 στρέµµατα, πιθανότατα από το Σεπτέµβριο του 2021, θα στοχεύσουµε στους 6.000 τόνους τον χρόνο».