BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Κάνοντας εφικτή μια αειφόρο ζωική παραγωγή με την DSM

Η DSM αναλαμβάνει μια νέα στρατηγική πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση της παγκόσμιας διατροφής και τη διασφάλιση της υγείας των ζώων

provata-3_2

11
0

Καθώς ο πληθυσμός της γης αυξάνεται, η ζήτηση για ζωικής προέλευσης πρωτεΐνη αναμένεται εξίσου αυξημένη. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η ανάγκη για ολοένα αυξανόμενες ποσότητες πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης, η οποία ήδη ασκεί τεράστια πίεση στους περιορισμένους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας, θα οδηγήσει σε σημαντική περιβαλλοντική πίεση, οδηγώντας ταυτόχρονα τα ήδη υπάρχοντα συστήματα διατροφής πολύ πέρα από τα όρια του πλανήτη μας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την πρόταση της DSM.

Η ανάγκη παροχής επαρκούς ποσότητας ζωικής πρωτεΐνης για έναν συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό με την ταυτόχρονη απαίτηση της μείωσης του περιβαλλοντικού αντικτύπου της εκτροφής των ζώων, δημιουργεί την ανάγκη εφαρμογής ευφυών, επιστημονικά τεκμηριωμένων και καινοτόμων λύσεων. Για να αντιμετωπίσει επιτυχώς αυτήν την πρόκληση, η DSM Animal Nutrition and Health  ξεκινά μία νέα στρατηγική πρωτοβουλία αιχμής με τίτλο: “Το κάνουμε εφικτό”.  Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να οδηγήσει σε μια ταχεία αλλαγή παγκοσμίως για την αειφόρο παραγωγή πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης, καθώς και να επιταχύνει την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων που θα επιφέρουν ευνοϊκότερες συνθήκες διαβίωσης για όλους μας και θα δημιουργήσουν αξία στους ακόλουθους τρεις πολύ σημαντικούς πυλώνες της πολιτικής της εταιρείας μας: Άνθρωπος, Πλανήτης, Κερδοφορία.


Η DSM θέτει στόχους και αυξάνει τις αποδόσεις της, γνωρίζοντας ότι ο κλάδος της ζωικής παραγωγής μπορεί να μετασχηματιστεί εκ των έσω”, δήλωσε ο Επικεφαλής της DSM, για τα θέματα Διατροφής και Υγείας των Ζώων, Ivo Lansbergen. Επιπλέον τονίζει: “Πιστεύουμε ακράδαντα στην αειφόρο ανάπτυξη των συστημάτων διατροφής και ότι ο κλάδος της ζωικής παραγωγής μπορεί να μεταμορφωθεί και να αποτελέσει μέρος της λύσης.

Η αειφόρος ανάπτυξη είναι στο DNA μας. Επιδιώκουμε να αναδείξουμε το νέο μας όραμα, τόσο εντός όσο και εκτός της εταιρείας μας, για το πως βλέπουμε το ρόλο της ζωικής παραγωγής καθώς και το ρόλο που καλούμαστε να διαδραματίσουμε εμείς ως εταιρεία. Αυτή η στρατηγική πρωτοβουλία αποτελεί σημαντικό παράγοντα αλλαγής, συνδέοντας τους διάφορους εμπλεκόμενους φορείς του κλάδου της ζωικής παραγωγής και δημιουργώντας ιδέες και νέες θέσεις εργασίας.

Γιατί...Εάν όχι εμείς, ποιός? Εάν όχι τώρα, πότε?

Σε συμφωνία με τις βασικές αρχές της αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών 2, 3, 12 και 14, η στρατηγική μας πρωτοβουλία καθοδηγείται από 6 βασικούς πυλώνες αειφορίας οι οποίοι θα συμβάλουν στην επίλυση των κύριων προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της ζωικής παραγωγής. Συγκεκριμένα:

  • Βελτίωση των παραγωγικών αποδόσεων των ζώων
  • Αποτελεσματική αξιοποίηση των φυσικών πόρων
  • Μείωση της εκπομπής των αερίων από τα ζώα
  • Συμβολή στην αντιμετώπιση της αντιμικροβιακής αντοχής
  • Μείωση της εξάρτησής μας από τους θαλάσσιους πόρους
  • Βελτίωση της ποιότητας του κρέατος, του γάλακτος, των ψαριών και των αυγών, με ταυτόχρονη μείωση της απώλειας αλλά και της σπατάλης των τροφίμων

Η  στρατηγική μας πρωτοβουλία “Το κάνουμε εφικτό” προκύπτει μετά από πολλά χρόνια επενδύσεων και καινοτομίας σε επιστημονικές λύσεις. Απώτερος μας σκοπός αποτελεί η παροχή ουσιαστικών λύσεων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της ζωικής παραγωγής. Το γεγονός αυτό δεν σηματοδοτεί μόνο μια νέα αρχή, αλλά μια σημαντική επιτάχυνση της πορείας μας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον!

Ο σεβασμός προς το άνθρωπο, το ζωικό κεφάλαιο και το περιβάλλον, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής της εταιρείας μας!

 

                                                                          DSM Nutritional Products Hellas

                                                                          Παραδείσου 14 & Πατρόκλου 1, Μαρούσι, Αθήνα

                                                                          www.dsm.com/animal-nutrition-health

                                                                          Τηλ. Επικοινωνίας: 210-8774000

                                                                          Email: info@dsm.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία