BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Αναβολή συζήτησης σχεδίου εξυγίανσης της Μαλαματίνα

Αναβλήθηκε τελικά η συζήτηση της αίτησης εξυγίανσης της οινοποιίας Μαλαματίνα που είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί για το πρωί της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου στις 09.00, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση.

malamatina

13
0

Σύμφωνα με κάποιες πηγές η συζήτηση αναβλήθηκε μετά από αίτημα ομάδας προμηθευτών η οποία αντιτίθεται στο σχέδιο εξυγίανσης.

Άλλες πηγές πάντως υποστηρίζουν ότι η εκδίκαση αναβλήθηκε λόγω των πρόσθετων μέτρων για την πανδημία.

Η νέα δικάσιμος θα οριστεί από το δικαστήριο και εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης

Με βάση τη συμφωνία εξυγίανσης, που έχει τη συναίνεση των Piraeus SNF DAC, doValue και Εθνική Τράπεζα και των συνδεδεμένων μερών και υπογράφεται από πιστωτές που εκπροσωπούν το 79,1% (79,4% αν συμπεριληφθούν και τα συνδεδεμένα μέρη) η Μαλαματίνα υπό το νέο καθεστώς θα εμφανίσει καθαρά κέρδη ήδη από τον δεύτερο χρόνο ενώ ο κύκλος εργασιών της προβλέπεται να αυξάνεται σταδιακά με μέσο ετήσιο ρυθμό 3%, και να ανέλθει σε 14,7 εκατ. ευρώ από το ενδέκατο έτος.

Δηλαδή σε επίπεδα όμοια του 2017 αλλά χαμηλότερα από τα επίπεδα πωλήσεων προ κρίσης και πολύ χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό των 29,2 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει το 2007.

Η νέα εταιρεία αναμένεται να παράγει 5,6 εκατ. λίτρα τελικού προϊόντος το πρώτο έτος λειτουργίας της, όγκος ο οποίος θα αυξηθεί στα 7,5 εκατ. λίτρα από το έβδομο έτος, δηλαδή θα πιάσει τα επίπεδα της περιόδου 2017-2018. Ενώ ο επενδυτής εκτός της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που θα φθάσει έως το πόσο των 2,3 εκατ. ευρώ, έχει δεσμευθεί να βάλει άλλα 9 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της εταιρείας.

Σήμερα ο Κωνσταντίνος Μαλαματίνας ελέγχει το 41,6% της "Ε. Μαλαματίνας & Υιός ΑΕΒΕ” και το 36,6% της Κ. Μαλαματίνας ΑΕΒΕ και η Αικατερίνη Μαλαματίνα, το γένος Τιάλιου είναι κάτοχος του 19,5% της Ε. Μαλαματίνας & Υιός ΑΕΒΕ και του 40,7% της Κ. Μαλαματίνας ΑΕΒΕ. Η Κ. Μαλαματίνας ΑΕΒΕ με τη σειρά της ελέγχει το 38,9% της Ε. Μαλαματίνας & Υιός ΑΕΒΕ η οποία κατέχει το 22,7% της Κ. Μαλαματίνας.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία