BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Σάρωσε με 14 βραβεία στο διαγωνισμό τροφίμων το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και μανιταριών

Σε δύο σημαντικούς διαγωνισμούς τροφίμων συμμετείχε πρόσφατα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών.

Vraveuseis_Proionta_Mouseio_Manitarion__3_

77
0

Έλαβε μέρος με 14 συνολικά προϊόντα, τα οποία βραβεύτηκαν στο σύνολό του.

Ο πρώτος διαγωνισμός ήταν ο Mediterranean Taste Awards 2021 (MTA 2021), όπου συμμετείχε με έξι προϊόντα, τα οποία έλαβαν τις εξής διακρίσεις:

Προϊόν

Κατηγορία

Διάκριση

Γλυκό του κουταλιού Πλευρώτους

MTA Packaging & Design Awards 2021

Platinum

Λικέρ από άγριο μανιτάρι Κανθαρίσκος

MTA Packaging & Design Awards 2021

Gold

Μέλι βελανιδιάς με Γανόδερμα

MTA Innovation Awards 2021

Gold

Ριζότο με άγρια τρούφα

MTA Excellent Taste Awards 2021

Gold

Αγαρικό σε λάδι

MTA Excellent Taste Awards 2021

Gold

Καπνιστό Πορτομπέλο σε λάδι

MTA Excellent Taste Awards 2021

Silver

 

Η δεύτερη συμμετοχή, αφορούσε τον διαγωνισμό Olymp Awards, στον οποίο έλαβε μέρος με οκτώ προϊόντα, αποσπώντας τις εξής διακρίσεις:

Προϊόν

Κατηγορία

Διάκριση

Μανιταρόσουπα

Olymp Awards – Tasting awards

Gold

Χυλοπίτες με Goji berry, Βωλίτη και λαχανικά

Olymp Awards – Tasting awards

Gold

Μανιταροπίλαφο

Olymp Awards – Tasting awards

Silver

Πλιγούρι με μανιτάρι

Olymp Awards – Tasting awards

Bronze

Λιγκουίνι με μαύρη τρούφα

Olymp Awards – Packaging awards - Total image

Silver

Λεντινούλα σε λάδι

Olymp Awards – Packaging awards - Total image

Bronze

Γλυκό του κουταλιού Κανθαρίσκος

Olymp Awards – Packaging awards - Total image

Bronze

Σοκολάτα Υγείας με Μαύρη Τρούφα, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και Θυμάρι

Olymp Awards – Packaging awards - label

Bronze

 

Οι βραβεύσεις αυτές, αποτελούν συνέχεια και άλλων διακρίσεων των προϊόντων μανιταριών του Μουσείου, το οποίο, να σημειώσουμε εδώ, έχει δημιουργήσει περίπου 70 (!) διαφορετικά προϊόντα μανιταριών και τρούφας.

Όλα τα προϊόντα έχουν δημιουργηθεί με τη συμβολή του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επιστημονικά υπεύθυνη την καθηγήτρια κα Όλγα Γκορτζή, γεγονός που αποτελεί μία επιπλέον πιστοποίηση της ποιότητας και του γευστικού τους χαρακτήρα.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο Διευθυντής του Μουσείου, κ. Νίκος Πάλλας: «Η συνεχής δημιουργία νέων προϊόντων μανιταριών, καθώς και οι διακρίσεις που λαμβάνουν, αποτελούν τον καλύτερο τρόπο ανάδειξης των μανιταριών, ως σημαντικό στοιχείο υγιεινής διατροφής, γεγονός άλλωστε που αποτελεί βασικό στόχο του Μουσείου μας.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία