Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Η Unilever εισάγει ετικέτες αποτυπώματος άνθρακα στα τρόφιμα

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών στον κόσμο, πρόκειται να εισαγάγει ετικέτες αποτυπώματος άνθρακα στα προϊόντα της για πρώτη φορά έως το τέλος του έτους - σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή στη μετάβαση στα προϊόντα σήματος για το κόστος τους στον πλανήτη.

Unilecver

54
0

Η Unilever , η οποία διαθέτει 75.000 προϊόντα, όπως παγωτό Magnum, Pot Noodle, Marmite και μαγιονέζα Hellmanns, knorr, Lipton, CARTE D’ OR και πολλά άλλα, δήλωσε ότι το αποτύπωμα άνθρακα σε 30.000 προϊόντα θα μετρηθεί εντός έξι μηνών, με ετικέτες αποτυπώματος άνθρακα σε επιλεγμένη σειρά μέχρι το τέλος του 2021 .

 

Οι ετικέτες θα δοκιμαστούν σε έως και δώδεκα προϊόντα στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική και θα μπορούσαν να κοσμούν τις συσκευασίες στα σουπερμάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου έως το τέλος του 2022. Η Unilever δήλωσε ότι σκοπεύει να φέρει το σήμα σε ολόκληρη τη γκάμα των προϊόντων της τα επόμενα δύο έως πέντε χρόνια και επίσης επέβαλε ιδέα των σούπερ μάρκετ να δημιουργούν διάδρομους «ουδέτερου άνθρακα ή φιλικού προς τον άνθρακα», όπως ακριβώς έχουν «vegan διάδρομους», για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να κάνουν πιο οικολογικές επιλογές.

 

Είναι η πρώτη κίνηση ενός παγκόσμιου παράγοντα που εισήγαγε την επισήμανση του αποτυπώματος άνθρακα και θα μπορούσε να κινητοποιήει τις αλυσίδες εφοδιασμού στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, κάνοντας άλλες εταιρείες να ευθυγραμμιστούν ή να επιταχύνουν τα σχέδιά τους. Η απόφαση ήρθε μετά την πρόταση του «τσάρου» των τροφίμων του Μπόρις Τζόνσον,  Χένρι Ντέμπλμπι, πρότεινε μια σταθερή επισήμανση που δείχνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων. Η Εθνική Στρατηγική Τροφίμων, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, δήλωσε ότι η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων θα πρέπει να συνεργαστεί με κυβερνητικούς και βιομηχανικούς φορείς για να «αναπτύξει ένα εναρμονισμένο και συνεπές σύστημα επισήμανσης τροφίμων».

 

Όπως είπε: «Η δημιουργία μιας απλής και συνεπούς μεθόδου επισήμανσης θα εξασφάλιζε ότι όλα τα καταστήματα και οι κατασκευαστές μας δίνουν το ίδιο είδος πληροφοριών για το φαγητό μας. Η καταγραφή πληροφοριών σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής τροφίμων θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευαστές κατασκευάζουν τα προϊόντα τους".

Πηγή: Independent

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία