BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Ρεκόρ πωλήσεων στα 33,4 δις δολάρια για την Syngenta τo 2022

Οι πωλήσεις του Ομίλου Syngenta το 2022 διαμορφώθηκαν σε 33,4 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια ή 19%, από έτος σε έτος.

High_res_image-Syngenta_Group_-_HQ_-_Basel_-_Switzerland__1_

132
0

Όλες οι επιχειρηματικές μονάδες παρουσίασαν διψήφια ανάπτυξη, επωφελούμενη από την υψηλή ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί για την προώθηση της αύξησης της απόδοσης και τις βιώσιμες μεθόδους καλλιέργειας. Το EBITDA για ολόκληρο το έτος αυξήθηκε κατά 20% στο ιστορικό υψηλό των 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου ήταν 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 4% σε σύγκριση με ένα ισχυρό τέταρτο τρίμηνο το 2021. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι αγρότες επιτάχυναν τις αγορές τους νωρίτερα μέσα στο έτος λόγω ανησυχιών για την προσφορά, μετριάζοντας την ανάπτυξη του τέταρτου τριμήνου. Ο Όμιλος συνέχισε να διατηρεί υψηλότερες τιμές που είναι απαραίτητες για να αντισταθμίσει το αυξημένο κόστος πρώτων υλών και άλλων δαπανών.

Τα EBITDA της χρήσης αυξήθηκαν κατά 1 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 20% από το προηγούμενο έτος, στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών στα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το περιθώριο EBITDA αυξήθηκε κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 16,7%, υποβοηθούμενο από τη λειτουργική μόχλευση και την παραγωγικότητα.

Κατά το 4ο τρίμηνο του 2022, το EBITDA ήταν χαμηλότερο στα 0,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το ισχυρό τρίμηνο του 2021. Το τρίμηνο επηρεάστηκε από το υψηλότερο κόστος και τις αυξημένες προβλέψεις λόγω μακροοικονομικών αβεβαιοτήτων.

Ο Όμιλος Syngenta συνεχίζει επίσης την ταχεία ανάπτυξη στην Κίνα. Το 2022, οι πωλήσεις MAP του Syngenta Group China αυξήθηκαν κατά 76% στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς ο αριθμός των κέντρων MAP αυξήθηκε κατά 136 σε συνολικά 628 κέντρα. Οι μέσες πωλήσεις ανά κέντρο αυξήθηκαν κατά 28% από έτος σε έτος. Η προσφορά MAP βοηθά τους αγρότες να εκσυγχρονίσουν τις εκμεταλλεύσεις τους με βιώσιμο τρόπο, ενισχύοντας παράλληλα την ποιότητα των καλλιεργειών και την κερδοφορία των αγροκτημάτων.

Οι ψηφιακές λύσεις του Ομίλου έχουν υιοθετηθεί σε 218 εκατομμύρια στρέμματα παγκοσμίως με υψηλή ζήτηση από αγρότες σε βασικές αγορές.

Οι πωλήσεις που βασίζονται στη συνέργεια το 2022 σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, με συνεισφορά στα κέρδη 0,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 81%.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία