BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Οι μικροί θησαυροί της Ευρώπης στην FOOD EXPO

Μεγάλη εμπορική επιτυχία σημειώθηκε με ρεκόρ επισκεπτών και σπουδαία αναγνώριση. Η FOOD EXPO 2023 αποτέλεσε ένα κορυφαίο meeting point του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς φιλοξένησε 31.369 επισκέπτες και 1.300 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

εικονα_Viber_2023-03-18_13-26-17-707

123
0

Στο περίπτερο C26-D27 HALL 2 της FOOD EXPO, φιλοξενήθηκαν τα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) ή Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) προϊόντα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης» από συνεταιρισμούς του τόπου μας.

Συμπερασματικά προσκομίσθηκαν τα παρακάτω οφέλη:

  1. 1. Αύξηση της αναγνωρισιμότητας ενός προϊόντος ως Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε: Με την προβολή των Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντων στην έκθεση, αυξήθηκε το επίπεδο αναγνωρισιμότητας τους από τους καταναλωτές. Το περίπτερο της έκθεσης αποτέλεσε ιδανικό μέρος για την ανάδειξη των συγκεκριμένων προϊόντων με σήματα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε., καθώς επίσης, βοήθησε στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών.
  2. Αίσθημα δέσμευσης στα σήματα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε.: Η έκθεση παρείχε την τέλεια ευκαιρία στους καταναλωτές να αλληλοεπιδράσουν με τα προϊόντα, είτε με μία γευστική δοκιμή, είτε να κάνουν ερωτήσεις για να κατανοήσουν καλύτερα τι προσφέρει ένα προϊόν Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε..
  3. Δημιουργία περισσότερων δυνητικών καταναλωτών: Η FOODEXPO μέσω της αποτελεσματικής πλατφόρμας της και των διαφημίσεων στο φυλλάδιο της για το Small Treasures κατάφερε να δημιουργήσει νέους δυνητικούς καταναλωτές και να πραγματοποιήσουν αγορές βραχυπρόθεσμα.

Το πρόγραμμα προώθησης «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης», με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την σφραγίδα «Enjoy it’s from Europe», δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. και να ενημερωθούμε και για τους συνεταιρισμούς παραγωγών ανά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ως στόχο τη διάδοση του θεσμού των συνεταιρισμών και την ανάπτυξη της συνεταιριστικής συνείδησης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες καταναλωτές να γνωρίσουν τα προϊόντα, να τα στηρίξουν και να γίνουν πρεσβευτές αυτών στους τουρίστες που θα επισκεφτούν τη χώρα μας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα, τα προϊόντα και τους παραγωγούς:

στην ιστοσελίδα: https://mikroithisavroi.eu/to-programma/,

 στο facebook: https://www.facebook.com/mikroithisavroi.eu 

και στο Instagram: https://www.instagram.com/mikroithisavroi/.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία