BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Αισιοδοξεί ο έμπορος σιτηρών Bunge για τα κέρδη του έτους

Η εταιρία εμπορίου σιτηρών Bunge προβλέπει αισιόδοξα κέρδη για ολόκληρο το έτος, μετά την πτώση των κερδών του δεύτερου τριμήνου

b88146e8-d01c-43b7-85da-e1b2d3465386

2049
1

Η Bunge Ltd BG.N προέβλεψε κέρδη για ολόκληρο το έτος ,τα οποία ξεπερνούν τις εκτιμήσεις και της Wall Street, με βελτιώσεις που την βοήθησαν να ξεπεράσει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου. Οι μετοχές της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 1,8% κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών συναλλαγών.

«Μέσα στο τρίμηνο, τα μεγαλύτερα κέρδη προήλθαν ,κυρίως, από τη σύνθλιψη μαλακών σπόρων και την ισχυρή εξαγωγή σόγιας Βραζιλίας, η οποία συνέβαλε στην όλο και μεγαλύτερη εξαγωγή συνθλιμμένων σπόρων στη Βραζιλία, στην Ευρώπη και την Ασία.», δήλωσε την Τετάρτη 2 Aυγούστου η εταιρία.

Η Bunge προβλέπει ότι η καλύτερη εκτίμησή τους για το κέρδος όλης της χρονιάς προσεγγίζει τουλάχιστον τα 11,75 δολάρια ανά μετοχή, με προοπτικές βελτίωσης υπό την καθοδήγηση των 11 δολαρίων ανά μετοχή του παρελθόντος, γεγονός που ξεπερνά την εκτίμηση των αναλυτών για 11,60 δολαρίων ανά μετοχή ,σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Μία νέα πτώση των κερδών πλησιάζει, καθώς η Bunge ετοιμάζεται να κλείσει μία συμφωνία συγχώνευσης με την εταιρία διαχείρισης καλλιεργειών Viterra, η οποία επρόκειτο να δημιουργήσει μία παγκοσμιοποιημένη γεωργική βιομηχανία ,αξίας περίπου 34 δισ. δολαρίων ,με τα εκτιμώμενα ετήσια κέρδη να προσεγγίζουν περίπου τα 4 δισ. δολάρια.

Οι παγκόσμιοι έμποροι σιτηρών έχουν αξιοποιήσει την ισχυρή ζήτηση για τρόφιμα, ζωοτροφές και βιοκαύσιμα. Επωφελήθηκαν, ακόμα περισσότερο, από την αύξηση των τιμών, λόγω μιας διαρκούς σειράς διαταραχών της αλυσίδας εφοδιασμού, από την πανδημία του COVID-19 έως την ιστορική ξηρασία στην Αργεντινή μέχρι και τον πόλεμο στο μεγάλο εξαγωγέα σιτηρών, την Ουκρανία.

Ωστόσο, τα έσοδα για τη Bunge και τους ανταγωνιστές των σιτηρών ,όπως οι Archer-Daniels-Midland, Cargill και Louis Dreyfus, μειώθηκαν σε σχέση με τα περσινά επίπεδα των ρεκόρ, λόγω του αυξανόμενου λειτουργικού κόστους και των στενότερων περιθωρίων επεξεργασίας των ελαιούχων σπόρων, τα οποία τώρα έχουν ξεκινήσει κάπως να ανακάμπτουν.

Οι αγροτικές επιχειρήσεις επωφελούνται μεταποιώντας και διακινοντας προιόντα σε όλον τον κόσμο, συχνά ακόμα και όταν κρίσεις, όπως η ξηρασία ή ο πόλεμος, προκαλούν ελλείψεις.

Η εταιρία ADM(Archer-Daniels-Midland) σημείωσε πτώση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου τον προηγούμενο μήνα, αλλά αύξησε την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος, επικαλούμενη τη βελτίωση των συνθηκών αγοράς για το δεύτερο μισό του χρόνου.

Τα εκτιμώμενα κέρδη της Bunge ήταν 3.72 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σχέση με την εκτίμηση των αναλυτών στα 2,69 δολάρια ανά μετοχή.

Πηγή: Reuters

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία