BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Αποκατάσταση υποβαθμισμένης γης επιδιώκουν Syngenta και TNC με ανανέωση της συνεργασίας τους

Ο Όμιλος Syngenta, εταιρεία ηγέτης στον γεωργικό τομέα και η Nature Conservancy (TNC), ανακοίνωσαν την Πέμπτη 23 Μαΐου την ανανέωση της επιτυχημένης συνεργασίας τους με στόχο να δημιουργήσουν ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό γεωργικό σύστημα για τις μελλοντικές γενιές. Οι δύο εταίροι συνεργάζονται από το 2009 ενώ επέκτειναν την συνεργασία τους σε παγκόσμιο επίπεδο το 2018.

v_203662_33359188

15
0
Η νέα τριετής συνεργασία βασίζεται σε προηγούμενα επιτυχημένα έργα και εστιάζει στην περαιτέρω προώθηση των επιχειρηματικών πρακτικών που στοχεύουν στην κλιμάκωση της αναγεννητικής γεωργίας, τη βελτίωση της αποδοτικότητας των πόρων και της υγείας του εδάφους καθώς και την προστασία των οικοτόπων σε μεγάλες γεωργικές περιοχές. Η συνεργασία ενσωματώνει τη δέσμευση της Syngenta για την αναγέννηση του εδάφους και της φύσης, η οποία αποτελεί τον πυρήνα των νέων προτεραιοτήτων αειφορίας του Ομίλου που ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο του 2024. 

«Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την TNC. Στοχεύουμε να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για μια γεωργία προσανατολισμένη στις κλιματικές λύσεις. Η γεωργία δεν καλείται μόνο να θρέψει έναν αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό τις επόμενες δεκαετίες, αλλά να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή και να προστατεύσει τους φυσικούς πόρους», δήλωσε η Petra Laux, Διευθύντρια Αειφορίας του Ομίλου. 

Αποκατάσταση εκατομμυρίων στρεμμάτων υποβαθμισμένης γης στη Βραζιλία, την Κίνα και τις ΗΠΑ 

Η Syngenta έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο να ανακτήσει 10 εκατομμύρια στρέμματα υποβαθμισμένης γης σε ολόκληρη τη Βραζιλία, με ένα σημαντικό μέρος να επικεντρώνεται στο Cerrado όπου η TNC συνεργάζεται με την εταιρεία. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η αποκατάσταση της υποβαθμισμένης γης να γίνει η προτιμώμενη επιλογή για τους Βραζιλιάνους αγρότες κατά τη διαδικασία επέκτασης της παραγωγής τους.

Το πρόγραμμα REVERTE®, που σχεδιάστηκε αρχικά από τη Syngenta και την TNC για το Cerrado λόγω του σημαντικού του δυναμικού, περιλαμβάνει την τράπεζα Itaú BBA bank ως τον οργανισμό που προσφέρει γραμμή πίστωσης στους καλλιεργητές που ακολουθούν κοινωνικά-περιβαλλοντικά κριτήρια. 
Από τον Μάρτιο του 2024, το πρόγραμμα REVERTE® έχει συγκεντρώσει δεσμεύσεις από περισσότερες από 263 εκμεταλλεύσεις, που καλύπτουν συνολικά 202 χιλιάδες εκτάρια υποβαθμισμένης γης, με 137 χιλιάδες στη βιομάζα του Cerrado. 

Κίνα: Το έργο Run Tian έχει ήδη αναγεννήσει 2400 εκτάρια γεωργικών εδαφών στην πεδιάδα της Βόρειας Κίνας, τη μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής σίτου στη χώρα. Έχει επίσης εκπαιδεύσει περισσότερους από 17 χιλιάδες αγρότες σε αναγεννητικές γεωργικές πρακτικές, επιφέροντας αυξήσεις στις αποδόσεις κατά 4%. Μελλοντικά, η Run Tian θα αναπτύξει νέες επιχειρηματικές στρατηγικές για να βελτιώσει περαιτέρω την υγεία του εδάφους καθώς και να ενδυναμώσει και να υποστηρίξει τους παραγωγούς πρώτης γραμμής.

Θα αξιοποιήσει επίσης το ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυο Modern Agriculture Platform (MAP) του Ομίλου Syngenta που προωθεί βιώσιμες γεωργικές πρακτικές. Το εργαλείο MAP βοηθά τους αγρότες να εκσυγχρονίσουν τις εκμεταλλεύσεις τους με βιώσιμο τρόπο, ενώ ενισχύει την ποιότητα των καλλιεργειών, την απόδοση και την κερδοφορία των εκμεταλλεύσεων. Ως μέρος των Προτεραιοτήτων Αειφορίας του Ομίλου Syngenta που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, η εταιρεία έχει στόχο να επεκτείνει τον αριθμό των κέντρων εξυπηρέτησης αγροτών σε 1000 έως το 2028. 

Ηνωμένες Πολιτείες: Στις ΗΠΑ, η συνεργασία θα αναπτύξει και θα ξεκινήσει δύο νέα έργα. Το πρώτο θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των καλλιεργειών στις κλιματικές αλλαγές και στη μείωση της γεωργικής πίεσης στους υδάτινους πόρους, ξεκλειδώνοντας ποικίλες αμειψισπορές με παραγωγή αναγεννητικού σόργου. Σε μια παράλληλη προσπάθεια, η συνεργασία θα εξετάσει επίσης την κλιμάκωση των αναγεννητικών γεωργικών πρακτικών με παραγωγούς σπόρων στις ΗΠΑ, ως μέρος της ευρύτερης παγκόσμιας προσπάθειας της Syngenta Seeds για την εφαρμογή της αναγεννητικής γεωργίας στην παραγωγή σπόρων.

Η συνεργασία με την TNC θα φέρει νέα επιχειρηματική αξία στους αγρότες, ενώ θα μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της αλυσίδας εφοδιασμού σπόρων και θα διατηρήσει την ποιότητα των σπόρων που παραδίδονται στους πελάτες του Ομίλου. Ο Όμιλος Syngenta υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα έργων βιωσιμότητας και συνεργάζεται με τον ακαδημαϊκό κόσμο και τη βιομηχανία σε όλο τον κόσμο – αποδεικνύοντας τη δέσμευσή του σε μια συνεργατική προσέγγιση.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία