BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Επαναξιολογεί με διαβούλευση η ΕΕ Γεωγραφικές Ενδείξεις-ΕΠΙΠ

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει η Κομισιόν για 12 μήνες την αξιολόγηση των συστημάτων Γεωγραφικών Ενδείξεων και των Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιοτήτων που αποτελούν μέρος της πολιτικής της ΕΕ για την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων.

PGI

Agronews

24
0

Η εν λόγω διαβούλευση έχει αποδέκτες το ευρύ κοινό και ενδιαφερόμενους, όπως παραγωγούς, μεταποιητές, εθνικές αρχές και ερευνητές. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν πληροφορίες σχετικά με την κατανόηση και την αντίληψη των συστημάτων ποιότητας της ΕΕ.

Τα προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης, είναι προστατευμένα ονόματα προϊόντων που έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη γεωγραφική τους προέλευση. Περιλαμβάνουν τρεις τύπους ΓΕ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) και Γεωγραφική Ένδειξη (ΓΕ)), ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος και το πόσο ισχυρή είναι η σχέση με την περιοχή προέλευσής τους. Ο ορισμός των Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπο Προϊόν (ΤSG) τονίζει την παραδοσιακή πτυχή του προϊόντος, όπως ο τρόπος παρασκευής του ή η σύνθεσή του, χωρίς να συνδέεται με συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Οι συμμετέχοντες στη δημόσια διαβούλευση θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τη γνώμη τους σχετικά με την απόδοση των συστημάτων και τον τρόπο βελτίωσης της αποτελεσματικότητας και απλούστευσης των διαδικασιών των συστημάτων ποιότητας της ΕΕ. Αυτό περιλαμβάνει την καταχώριση ενός ονόματος, τροποποιήσεις των προδιαγραφών του προϊόντος και ακύρωση ενός καταχωρημένου ονόματος. Να σημειωθεί ότι η δημόσια διαβούλευση αποτελεί μέρος μιας συνολικής αξιολόγησης του πόσο αποτελεσματικά είναι τα εν λόγω συστήματα ποιότητας της ΕΕ.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία