Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Εκρηκτική άνοδος στα χρηματιστήρια βάμβακος μετά το tweet του Τραμπ

Σημαντικά μεγάλη άνοδο στα χρηματιστήρια των εμπορευμάτων, μεταξύ αυτών και του βάμβακος, προκάλεσε ανάρτηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, μετά την συζήτηση που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping.

640_trump_ron_hero

185
0

Ειδικότερα στο tweet του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε «Μόλις ολοκλήρωσα μια μακρά και πολύ καλή συζήτηση με τον πρόεδρος Xi Jinping της Κίνας. Συζητήσαμε για πολλά θέματα δίνοντας μεγάλο βάρος στο εμπόριο. Αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στην προγραμματισμένη συνάντηση των G-20. Επίσης είχα μια καλή συζήτηση σχετικά με τη Βόρεια Κορέα».

Μετά από την  ανάρτηση αυτή τα περισσότερα εμπορεύματα που εμπλέκονται στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνα « έφυγαν προς τα πάνω». Ειδικότερα το βαμβακι αμέσως πλησίασε το limit up για να ισορροπήσει μετά στην άνοδο 2,17 σεντς/λιμπρα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές τέτοιες ανακοινώσεις έχουν συνήθως παροδικό αντίκτυπο στην αγορά, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο κοντά στην λύση βρίσκονται. Σύμφωνα με όσα τονίζουν «υπάρχει η θεωρία πως λόγω των εκλογών που πλησιάζουν ο Αμερικανός πρόεδρος ήθελε να ανακοινώσει κάτι που θα αρέσει σε ένα μεγάλο εκλογικό σώμα που τον έχει στηρίξει, τους παραγωγούς. Πέραν των επικοινωνιακών λόγων εφόσον όντως τερματίσει ο εμπορικός πόλεμος η αγορά χρηματιστηριακά δεν θα έχει λόγω να μην ενισχυθεί έστω για μερικές συνεδριάσεις».  

Ο αντίκτυπος στο βαμβάκι

Αυξήθηκε κατά 2,17 σεντς η τιμή βάμβακος για τα συμβόλαια Δεκεμβρίου 2018, έπειτα από την ανάρτηση στο twitter του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, με άνοιγμα στα 77,07 σεντς ανά λίμπρα, και αφού προηγήθηκε το tweet του προέδρου των ΗΠΑ, το χρηματιστήριο βάμβακος έκλεισε στα 79,03 σεντς ανά λίμπρα.

Τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το υπουργικό του συμβούλιο να ετοιμάσει ένα πιθανό ντηλ το οποίο θα παρουσιάσει στην συνάντηση G20 στην Αργεντινή από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τη 1η Δεκεμβρίου. Το ντηλ αυτό θα σημάνει την ανακοχή του εμπορικού πολέμου.

Η είδηση είχε ανάμεικτες αντιδράσεις, με ορισμένους αναλυτές να αντιλαμβάνονται την εξέλιξη ως ένα θετικό σημάδι και άλλοι να το βλέπουν ως ένα κόλπο του Τραμπ για να επηρεάσουν θετικά τη διάθεση των αγορών πριν από τις μεσοπρόθεσμες εκλογές την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν πιστεύω την ιστορία αυτή ούτε για ένα δευτερόλεπτο», δήλωσε ο Μήχαελ Έβερυ, επικεφαλής της έρευνας για τις χρηματοπιστωτικές αγορές της Ασίας στην Rabobank στο Χονγκ Κονγκ. «Αυτό φαίνεται να είναι ένας τέλειος τρόπος για να εξασφαλιστεί η συγκέντρωση των μετοχών στην ημέρα των εκλογών, να βάλει τον Xi σε ένα κουτί από την άποψη του τι αναμένεται από αυτόν και στη συνέχεια να έχει κάποιον να κατηγορήσει όταν η συμφωνία διαλυθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το μόνο που ακούγαμε από τον Τραμπ τους τελευταίους τρεις-τέσσερεις μήνες ήταν δασμοί και περισσότεροι δασμοί. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούμε για θετική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, και μάλιστα από υψηλόβαθμα στελέχη», αναφέρει ο Τεντ Σάηφριντ, επικεφαλής σχεδιαστής στις αγροτικές αγορές για την χρηματιστηριακή εταιρεία Zaner Group στο Σικάγο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία