Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Με το ζόρι στα 50 λεπτά κλείνουν  οι εκκοκκιστές το βαμβάκι, γιορτινή απραξία στο σκληρό

Με 50 λεπτά στο εκκοκκιστήριο και 47-48 λεπτά στο χωράφι έκλεισε για φέτος η σεζόν στο βαµβάκι, αφήνοντας τεράστια απογοήτευση στους καλλιεργητές, που βγήκαν χαµένοι άλλη µια χρονιά στο βωµό των ανοιχτών τιµών. Στο θεσσαλικό κάµπο, Μάρκου, Καραγιώργος και Αγγελούσης κόβουν επιταγές µε αυτήν την τιµή στους παραγωγούς και δεσµεύονται για επιπλέον δύο λεπτά σε όσους έχουν παραδόσει προϊόν µε ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σύµφωνα µε τον παραγωγό Γιώργο Καραΐσκο.

cotton

Ελένη Δούσκα

35
0

Σε ό,τι αφορά στην αγορά σιταριού, η κατάσταση είναι υποτονική, όπως συνήθως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με το ενδιαφέρον να εντοπίζεται στο μέτριας και χαμηλής ποιότητας προϊόν. Από τη μία οι μύλοι δεν συνηθίζουν να αγοράζουν στο τέλος τους έτους, αναβάλλοντας τις διαπραγματεύσεις τους για το νέο χρόνο.

Στη φούρια της παραγωγής, οι τιμές στο ελαιόλαδο δέχονται πίεση τόσο στο εσωτερικό όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές. Αιτία για αυτό, οι μεγάλες ποσότητες που διοχετεύονται αυτές τις ημέρες στις αγορές, αφού παραγωγοί και ελαιοτριβεία προσπαθούν να πουλήσουν προκειμένου να ικανοποιήσουν οικονομικές υποχρεώσεις ως το κλείσιμο της χρονιάς. Την ίδια στιγμή, οι Ανδαλουσιανοί παραγωγοί, δυσαρεστημένοι από την κατακόρυφη μείωση των τιμών στην χώρα της Ιβηρικής, ετοιμάζονται να σταματήσουν την συγκομιδή.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Χριστουγεννιάτικη Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία