BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Ρυθμιζόμενες οι εισαγωγές οπωροκηπευτικών στη Βουλγαρία

Η Βουλγαρία προγραμματίζει τη δημιουργία μητρώου εμπόρων οπωροκηπευτικών και θα παρακολουθεί τα εμπορεύματα των εισαγωγέων από τα σύνορα στον πάγκο. Θα ελεγχθεί εάν ο εισαγωγέας διαθέτει αποθέματα και εάν οι εισαγωγές πωλούνται σε δίκαιη ή χαμηλή τιμή, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Βουλγαρικό Εθνικό Ραδιόφωνο ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας Τσάβαρ Μαρίνοφ, λέγοντας πως έχει ενημερωθεί για τις εισαγωγές σε χαμηλές τιμές από την Ελλάδα.

11391141_731318206976799_1178586810906604174_n

23
0

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ , η βάση δεδομένων θα συνδεθεί με την Εθνική Υπηρεσία Εσόδων, την Υπηρεσία Τελωνείων και τη Βουλγαρική Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων.

«Ο στόχος είναι να μάθω περισσότερα για το τι καταναλώνουμε και για την προέλευση αυτών των προϊόντων. Έχω ενημερωθεί από παραγωγούς από το Πετρίχ και το Σαντάνσκι για τις εισαγωγές σε χαμηλές τιμές από την Ελλάδα», δήλωσε ο υφυπουργός. «Στην Ελλάδα, το ίδιο μοντέλο εφαρμόζεται, οπότε κανένας Βούλγαρος παραγωγός δεν μπορεί να πουλήσει ελεύθερα στη Θεσσαλονίκη. Σχεδιάζουμε το ίδιο για τη χώρα μας», ανέφερε.

Ως αποτέλεσμα αυτών των μέτρων, ο Marinov προβλέπει ότι μόνο οι ρυθμιζόμενες εισαγωγές θα παραμείνουν στην αγορά.

«Ο στόχος δεν είναι να απαγορευτεί το εμπόριο φρούτων και λαχανικών, αλλά να ρυθμιστεί, έτσι ώστε να γνωρίζουμε καλύτερα τι καταναλώνουμε, είναι μια μορφή προστασίας για τα οπωροκηπευτικά και το εμπόριο με σαφείς κανόνες και ιχνηλασιμότητα», δήλωσε ο Υφυπουργός.

Η ευρωπαϊκή φόρμουλα για φρέσκα φρούτα εφαρμόζεται επίσης. Έτσι, το προϊόν πρέπει να συλλεχθεί όχι νωρίτερα από 24 ώρες πριν από την παράδοση στο κατάστημα και η απόσταση που καλύπτεται δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 150 χλμ. «Με αυτό, πιστεύουμε ότι θα υποστηρίξουμε σημαντικά τους Βούλγαρους παραγωγούς και θα πρέπει ήδη να δούμε κάποια αποτελέσματα μέχρι τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Μαρίνοφ.

 

Πηγή: Freshplaza

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία