Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Πείθουν τυροκόμους με πίστη στα 95 λεπτά οι αιγοπροβατοτρόφοι

Τους τυροκόµους στο δρόµο τους φέρνουν αυτή τη φορά οι κτηνοτρόφοι. Μια ακόµα συνάντηση στο Λιβάδι Ολύµπου έδειξε ότι µε το γάλα στα 95 λεπτά η φέτα παίρνει αξία

44-galata

39
1

Μεγάλο αντίκτυπο για την πορεία των τιµών του αιγοπρόβειου γάλακτος δείχνει ήδη να έχει η πρόσφατη πανελλαδική συνάντηση των κτηνοτρόφων στο Λιβάδι του Ολύµπου. Στο εν λόγω «αντάµωµα» φάνηκε ότι, αυτή την φορά οι κτηνοτρόφοι έφεραν τους τυροκόµους στο δικό τους δρόµο. Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, οι αιγοπροβατοτρόφοι άρχισαν να πείθουν τους εκπροσώπους των τυροκοµείων ότι παίρνοντας αξία το γάλα, ανεβαίνει ταυτόχρονα και η αξία της ναυαρχίδας Φέτας. Το ενθαρρυντικό είναι ότι το επιχείρηµα αυτό, η πλευρά των γαλατάδων έδειξε να το αντιλαµβάνεται. Έτσι, η προοπτική προς το κλείσιµο συµφωνιών για 93-95 λεπτά  στο αιγοπρόβειο γάλα δεν φαντάζει ουτοπία.

Σηµειωτέον, πέρυσι τα κλεισίµατα ήταν στα 78-80 λεπτά το κιλό. Βέβαια, σε όλο αυτό το κλίµα ανάτασης των τιµών , σηµαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι η ζήτηση για αιγοπρόβειο γάλα για τις ανάγκες της µεταποιητικής βιοµηχανίας µεγαλώνει, δεδοµένου ότι η προσφορά έχει µειωθεί και τα αποθέµατα φέτας είναι πολύ  λιγότερα (δεν ξεπερνούν το δίµηνο). Επιπρόσθετα, οι κατευθύνσεις Μαξίµου για πάταξη των ελληνοποιήσεων και οι συνεχείς αναφορές Βορίδη για αποτρεπτικά µέτρα, δείχνει να...παγώνει και να ανησυχεί τους «διακινητές» του εισαγόµενου γάλακτος.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφόρησε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

16-09-2019 12:43ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΔΕΡΔΕΛΗΣ

Στην Άρτα το ηπειρως έδωσε 0,03 λεπτά φτάνοντας την τιμή στα 0,80 λεπτά για την νέα χρονιά λ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία