BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Σε καλή κατάσταση βρίσκει την αγορά η θερμοκηπιακή ντομάτα, αυξημένη η τιμή στο «βελανίδι»

Σταθεροποίηση χωρίς πέρασμα από μεγάλες διακυμάνσεις αναμένεται στις τιμές της ντομάτας μετά την είσοδο της θερμοκηπιακής παραγωγής, καθώς το τελείωμα των υπαίθριων ποσοτήτων συγχρονίζεται ικανοποιητικά με την είσοδο των θερμοκηπίων στην αγορά και οι διαφορές στην τιμή προκύπτουν από τις διαφορετικές ποιοτικές κλάσεις. Ταυτόχρονα, μεγάλη αύξηση παρατηρείται στο ντοματάκι βελανίδι.

tomato_3

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

48
0

Γύρω στις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να μπουν σε πλήρη παραγωγή τα θερμοκήπια σε Μεσσηνία και Ηλεία, ενώ στην Κρήτη αναμένεται η παραγωγή της Ιεράπετρας με το Τυμπάκι να διοχετεύει ήδη ποσότητες στα δημοπρατήρια.

Από 70 μέχρι 80 λεπτά πωλούνται οι καλές ντομάτες από τον παραγωγό στα δημοπρατήρια της Κρήτης, ενώ αρκετές ποσότητες Β διαλογής και εναπομείναντες υπαίθριες φεύγουν στα 55 με 70 λεπτά.

Η συσκευασμένη θερμοκηπιακή Extra, πωλείται ήδη πάνω από 1,15 ευρώ το κιλό στους εμπόρους των λαχαναγορών.   

Το ντοματάκι βελανίδι πιάνει πλέον ως και 2,5 ευρώ το κιλό, από 1,70 ευρώ που έπαιρνε ο παραγωγός μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες. Εδώ η μειωμένη διαθεσιμότητα έπαιξε το βασικότερο ρόλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εγχώρια κατανάλωση είναι αρκετά μεγάλη και δύσκολα προκύπτουν ποσότητες κατά πολύ μεγαλύτερες από την ζήτηση για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αν δεν υπάρξουν εξωτερικοί παράγοντες όπως οι εισαγωγές φθηνών φορτίων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία