BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Με 30 λεπτά και καλές προοπτικές ξεκίνησαν τα πορτοκάλια Ναβαλίνες

Η αγορά διψάει για φρέσκο πορτοκάλι σε ολόκληρα τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη αλλά και πιο κεντρικά, σε χώρες στις οποίες εξάγεται η ελληνική ναβαλίνα, διαμορφώνοντας ευνοϊκές συνθήκες για την εμπορική πορεία του προϊόντος.

navalines_2

Πέτρος Γκόγκος

6
5

Σε όλα τα παραγωγικά κέντρα αναμένεται ένας συνολικός όγκος πορτοκαλιών της ποικιλίας αυτής, μειωμένος κατά τουλάχιστον 30% σε σύγκριση με τις περσινές επιδόσεις, ωστόσο οι ποιότητα των καρπών είναι αναμφίβολα καλή. Σε αυτό συνέβαλλαν τα πρωτοβρόχια και οι όμβροι κατά τις πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους παραγωγούς, αφού βοήθησαν στην ανάπτυξη του μεγέθους των καρπών. Αν τώρα υπάρχει ένα πρόβλημα στην καλλιέργεια την φετινή χρονιά, είναι οι υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά το βράδυ, οι οποίες δεν επιτρέπουν τον αποπρασινισμό του καρπού, ωστόσο αυτό δεν αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικά ποιοτικά ζητήματα, δεδομένου ότι η θερμοκρασία αναμένεται ν υποχωρήσει ελαφρώς τις προσεχείς ημέρες.

Αν και όψιμη η χρονιά τουλάχιστον κατά δέκα ημέρες, ήδη σε ορισμένα παραγωγικά κέντρα έχουν ξεκινήσει οι πράξεις, με την τιμή παραγωγού να διαμορφώνεται κατά το ξεκίνημα στα 30 λεπτά ανά κιλό, όταν πέρυσι δεν ξεπερνούσε τα 19 με 20 λεπτά ανά κιλό. Από τα παραπάνω πηγάζει μια αίσθηση αισιοδοξίας στους κόλπους των παραγωγών για την πορεία της φετινής εμπορικής χρονιάς τουλάχιστον για μέχρι τα Χριστούγεννα. 

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες ποικιλίες, σταθερή φαίνεται πως θα παραμείνει η παραγωγή στην ποικιλία Μέρλιν, ενώ τα πιο όψιμα Lane Late, αν και είναι ακόμη νωρίς, αναμένεται μια μικρή αύξηση της παραγωγής.

Κοιλιά στην ισπανική παραγωγή

Χαμηλές επιδόσεις αναμένει η Ισπανία στο σύνολο της παραγωγής εσπεριδοειδών, εμφανίζοντας παράλληλα καθυστέρηση στην ωρίμανση των φρούτων. Οι 6,11 εκατ. τόνοι εσπεριδοειδών που θα συγκομίσουν φέτος οι Ισπανοί, διαμορφώνουν μια εξαιρετικά μεγάλη μείωση της παραγωγής, που προσεγγίζει το 20%, μια εξέλιξη που σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα, θα επηρεάσει το εμπόριο του κλάδου σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.  Παράλληλα στο πεδίο των τιμών, οι παραγωγοί πορτοκαλιών δεν φαίνεται να κερδίζουν αρκετά, με τις τιμές να ακολουθούν τις τελευταίες εβδομάδες μια σταθερά πτωτική πορεία και να διαμορφώνονται στα 0,17 με 0,26 λεπτά ανά κιλό για τις ναβαλίνες.

 

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

08-02-2020 20:39Giannis

Διαθέτω πορτοκάλι Μέρλιν απο Άρτα, Α' Ποιότητα. Δυνατότητα παράδοσης σε Μακεδονία και Αθήνα. email: gpapapetrou1919@gmail.com

Απάντηση

06-12-2019 09:43Λαμπρακης Αχιλλέας

Περιμένω προσφορά για πορτοκάλια Ναβαλίνη και Μέρλιν 'Α ποιότητα 6942617647

Απάντηση

06-12-2019 09:40Λαμπρακης Αχιλλέας

Είμαι Ανοιξιάτικο του Δήμου Αμφιλοχίας.Διαθετω πορτοκάλι Ναβαλίνη και Μέρλιν πολύ καλό ποιοτικά.Περιμενω προσφορές

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία